Те живеят във всеки от нас! Ето какъв литературен герой си според твоята зодия!

Овните ревниви като Отело, близнаците любовчии като Дон Жуан

Великите романи и пиеси в литературата често превръщат главните си герои в „истински” за аудиторията личности. Астролози са се наели да отъждествяват представителите на зодиака с различни герои според поведението им.

Да погледнем към хороскопа според литературата. Да видим какви герои сме според зодиите си.

Овен
Така например мъжът Овен е причисляван като характер към ревнивеца Отело. Мавърът от Шекспировата пиеса е склонен към болезнена ревност, бурни емоции и изпепеляващ гняв.
Дамата Овен пък досущ като Дездемона постоянно е подозирана в разпуснатост заради независимия си характер.

Телец
Благороден и устремен, Телецът е същи Дон Кихот, смятат астролозите. Той е безкористен мечтател точно като героя, а жената Телец подобно на Роксолана дава всичко за хората, които обича.

Рак
Истинска Медея почива във всяка дамо пък от зодия Рак. Представителките на този знак са изкусни съблазнителки, но и отмъстителни по природа. Мъжът Рак пък е асоцииран с Иванушка Глупака – стряска се от дребни неща, но пък е готов, без да мисли, да се хвърли в подвизи.

Близнаци
Дон Жуан е героят на мъжете Близнаци. Прелъстителни и любовчии, те могат лесно да съблазнят дамите. Представителките на този знак се свързват с обърканата, но влюбчива Мадам Бовари.

Лъв
Крали Марко и Скарлет О`хара са персонажите, спящи в зодия Лъв. Смелият воин и устремената южнячка са огледало на господата и дамите от тази зодия.

Дева
Поклонници на голямата любов и вечната преданост, Девите са същи Ромео и Жулиета. Готови са да умрат за любовта си.

Везни
Умни и проницателни, Везните се отъждествяват с известни детективи като мосю Поаро и Мис Марпъл. Докато силният пол от този знак живее според своите норми, то дамите не понасят несправедливостта.

Скорпион
Изтънчен час и тъмна страна като на Дориан Грей отнася този персонаж към Скорпиона. Дама Пика пък е отражение на дамите от този знак.

Стрелец
Безстрашен и точен, Стрелецът е като Робин Худ – не пропуска целта си. Красивата Есмералда е като дамите от този знак – нежна, но и наивна.

Козирог
Митичният Херкулес и измислената Красавица отразяват чертите на Козирозите.

Водолей
Татяна Ларина и Евгений Онегин са досущ като представителите си от зодия Водолей – отегчени от светския живот и живеещи в свой измислен свят.

Риби
Вечната Амбър е героинята на дамите от зодия Риби, а Ихтиандър представлява господата.