Булка на 12 години и младоженец на 65 взривиха интернет!

Позиращи за снимка 12-годишна булка и 65-годишен младоженец втрещиха Ню Йорк и предизвикаха смут на „Таймс Скуеър”. При вида на широко усмихнатия мъж и не много щастливото момиче десетки хора се вбесиха и опитаха да спасят детето от ръцете на педофила, съобщава „Сън”.Докато странната двойка позира за сватбени снимки пред зализан фотограф, те събират погледите на всички минувачи.

Към тях се приближават хора, които питат младоженеца как не го е срам и настояват да се обадят в полицията.

На почти всички той отвръща, че има разрешението на родителите на момиченцето да се ожени за нея.

„Ти си ши*ан болен извратеняк”, заявява възмутен мъж. „Какво правиш с момиче на тази възраст, къде е майка й?”, пита друг. „Това не е редно, знаеш, че това не е редно”, настоява трети.
Много хора опитват да изтръгнат момиченцето от ръцете на дъртака и да го отведат в полицията. Двама чернокожи дори успяват да ги разделят – единият хваща за ръка детето, докато вторият държи на страната младоженеца. Много други плашат с полицията, тъй като въпреки разрешението от родителите бракът с толкова малко дете е незаконен.
Зализаният фотограф е Корби Пърсин – известен интернет майтапчия, който често снима провокативни клипчета, за да привлече общественото внимание върху важни проблеми. Всъщност цялата сцена е постановка – булката и младоженецът са актьори. „Всеки ден 33 000 момичета биват оженени още като малки, като им е отнето правото на образование и възможности за развитие, а детството им е ограбено”, пише в обяснението на клипа.
Всъщност оригиналната идея не е на Корбин. Преди дни подобно видео се появи в Ливан. Проблемът там е особено чувствителен, тъй като омъжването на непълнолетни момичета за мъже, които могат да са им прадядовци, е честа практика в региона. За разлика от Ню Йорк, където хората бяха изключително гневни, но и активни, в Ливан имаше хора, които подминаваха мълчаливо, а други дори отправяха пожеламния за щастлив семеен живот. 
От ООН изчисляват, че до 2050 година над 1,2 милиарда момичета ще бъдат омъжени по този начин.
 
Превод и редакция:

Video Playback Not Supported