НАСА пусна СНИМКА с летяща чиния, която се разбила в пустинята

Миналата неделя, 4 ноември, на официалния сайт на Американската национална космическа агенция се появи снимка с надпис: „Летяща чиния от космоса падна в пустинята в Юта, след като беше засечена от радар и свалена от военен хеликоптер.“
 
Необичайната снимка действително показва фрагменти от апарата, подозрително подобен на метална „извънземна чиния“, сякаш от някакъв фантастичен филм. Дали персоналът на НАСА накрая призна съществуването на извънземни кораби и иска да сподели с нас образ на един от тях?

Както може да се предположи, много уфолози и обикновени потребители на мрежата бяха изключително изненадани и заинтригувани от подобна публикация. Уви, представителите на отдела бързо побързаха да пояснят, че просто се шегуват, но всъщност говорим за нещо много по-прозаично.

Оказва се, че сензационните кадри показват капсулата на космическия кораб Genesis, изстрелян на 8 август 2001 г., за да изучи Слънцето. Една от мисиите беше събирането и доставянето на проби от слънчевия вятър на Земята.

За това сътрудници на НАСА обясняват:

Няма извънземни. Преди нас е фрагмент от робот, създаден от хора, които са посетили Слънцето и се върнали на Земята. За съжаление парашутът не се е отворил в капсулата и паднал в пустинята на повърхността на Земята със скорост над 300 километра в час.