Браво, Пешо!!! Крупен бос в България купува Челси от Роман Абрамович!

Петр Келнер е поредното име, свързано с евентуална покупка на един от най-популярните футболни клубове в света – Челси. Настоящ собственик е Роман Абрамович, който купи лондонските „сини“ през 2003 г. за 140 милиона лири.

Чехът Келнер придоби „Теленор“ през тази година и е смятан за  най-богатия човек в Централна и Източна Европа със състояние от около 16 млрд.

долара.

Групата му PPF управлява активи за над 35 млрд. евро в индустрии като банкиране, финансови услуги, застраховане, биотехнологии, земеделие и имоти.

Челси не е официално за продан, въпреки че в английските и руските медии информации за такава сделка не спират да се появяват от лятото. Роман Абрамович има проблеми с визата за Великобритания и това даде основание за заглавия по темата от Лондон до Москва.

Цената на клуба в момента би била колосална – вероятно близо 1,8 милиарда английски лири, което е около 2,31 милиарда долара.

Едно от имената, което е особено често експлоатирано по темата, е на считания за най-богат британец – сър Джим Ратклиф, който е и притежател на сезонен билет на стадион „Стамфорд Бридж“ за мачовете на Челси.

Коментари