Най-богатите момичета на Джеймс Бонд

Най-богатите момичета на Джеймс Бонд

Ролята на Джеймс Бонс е желана от всички актьори в света, а за дамите остава роля на „момичето на Бонд“. Всичко започва през 1962 година, когато в този образ блести Урсула Андрес. Това превъплъщение може да изстреля актрисата до топ 10 на най-добре платените и популярни в света. 

10. Грейс Джоунс – 7 млн.

долара   

Появява се в „A View to a Kill” през 1985 година. Джоунс е родом от Ямайка, но се мести с родителите си в Ню Йорк, когато е тийнейджърка. Започва като модел, а по-късно пробива и като актриса и певица. Музикалната й кариера започва през 70-те години и вече е успяла певица, когато играе във филма за Бонд заедно с Роджър Мур. 

9. Джема Артънтън – 8.5 млн. долара 

Английската актриса участва в Quantum of Solace през 2008 година заедно с Даниел Крейг. Тя не е главното момиче на Бонд във филма – Олга Кириленко има по-голяма роля. Тя е на 28 години и е най-младата в класацията. 

8. Джил Ст. Джон – 10 млн. долара 

Тя играе Тифани Кейс през 1971 година в Diamonds Are Forever. Джил Джон е първата американка в ролята. Това си остава най-голямата й роля. Партнира си с оригиналния Бонд – Шон Конъри. Днес е на 73 години. 

7. Ева Грийн – 10 млн. долара 

Участва в Casino Royale през 2006 година и получава похвали от критиците. Първоначално е отказала ролята, но после премисля и я приема. 

6. Денис Ричардс – 12 млн. долара 

Повечето я познават като бившата съпруга на Чарли Шийн. През 1999 година тя играе ролята на Кристмъс Джоунс в The World Is Not Enough. Тя бе силно критикувана за ролята си. По принцип всички момичета на Бонд за заклеймявани от феминистките, но това особено силно при Ричардс. Критиките бяха най-вече за неуместността на образа – героинята е облечена с прилепнали къси панталони и потници с деколтета, което не върви особено на професията й – ядрен физик.

Останалите фатални жени можеш да видиш тук!