Това е най-добрият чистач на червата

Знаете ли, че за да се отървете от много заболявания, е достатъчно да изчистите червата си от слуз, фекални камъни и паразити? Четете следващите редове, за да разберете как по-точно.

За 70 години живот през червата преминава 100 тона храна и 40 000 литра течност. Фактът, че червата са замърсени, се дължи на честия запек, метаболитни нарушения, захарен диабет, алергии, прекомерно или недостатъчно тегло, заболявания на филтриращите органи на бъбреците и черния дроб, заболявания на слуха и зрението, системните заболявания, вариращи от артрит, дори рак.

С помощта на клизми само малка част от дебелото черво се изчиства.

И тъй като изчистването на червата с помощта на апаратура е доста скъпо, отнема време и нарушава чревната микрофлора. Затова заложете на брашното от ленено семе! Приема по 1-2 ч.л. на ден – доза, която ви е напълно достатъчна, за да изчистите напълно дебелите и тънките черва за 2-3 седмици от застоялата слуз, фекалните камъни и паразити. При това напълно се запазва чревната микрофлора.

Бързо се и вталявате

Този метод допринася и за бързото нормализиране на теглото, а също и спомага за бързото изгаряне на телесните мазнини.

Но не забравяйте, че лененото брашно трябва да бъде прясно смляно защото така е в състояние да абсорбираа и отделя токсични вещества, шлаки от тялото, намалява нивата на холестерола в кръвта.

Лененото брашно има широк антипаразитен спектър на действие, а също и пагубен ефект върху много видове хелминти, гъбички и вируси. Ленът има положителен ефект върху регулирането на липидния метаболизъм.

При възпалителни процеси на лигавиците на горните дихателни пътища, стомашно-чревния тракт, гастрит, колит, пептична язва и дуоденална язва, заболявания на пикочните пътища – пиелит, цистит, наднормено тегло, нарушен липиден метаболизъм.

За да си направите едноседмична мощна профилактика на червата с цел да ги прочистите, си отделете 1 седмица, в която да смесвате 1 ч.л. ленено брашно с 100 г кисело мляко или кефир; за двуседмичен режим ви трябват 2 ч.л. ленено брашно и 100 г кисело мляко, заквасена сметана или кефир; приемайте тази смес вместо закуска. Дебелите и тънките черва се изчистват от слуз, фекални камъни и паразити, при това напълно се запазва микрофлората на червата. Важно е да знаете обаче, че по време на периода на пречистване е необходимо да се спазва водния режим – да се пие вода до 2 литра на ден.