Норвегия блести с груби селски прояви срещу България

Норвегия блести с груби селски прояви срещу България

Българският национален отбор продължава да върви напред в група „C“ в лигата на нациите. Освен ако не сте живели в пещера, знаете, че България е лидер в тази група, а суровият балкански синдром беше демонстриран срещу Норвегия, Кипър и Словения. Не се притеснявайте, всяка една страна се постара да обясни, че е във футболна криза, че е позор да падне от родните лъвове и като цяло, съдията, времето, топката, тревата, Night Flight и каквото още може да си спомните, пречи на псевдо футболните нации да блеснат с някакви качества.

„Сърдя ви са!“

Само Кипър не си позволи да дрънка глупости, след като знаеше, че традиционно си получава шамарите при гостуване в София.

От Словения и Норвегия не очаквахме толкова смешни коментари, особено от Норвегия. В днешен материал от колегите от Sportal, открихме, че горкият Ларш Лагербак е решил да опитоми стратегията на Кличко след бой от Тайсън Фюри. Горканчо се жалва и обяснява следното:

„След като те ни поведоха с 1:0 в София, видяхме нещо съвсем различно от футбола. Българските играчи се хвърляха и лежаха на терена, бавеха времето по всякакъв възможен начин, опитваха се да влияят на съдията. Това поведение е в тяхното ДНК“

Хм, да видим, в нашето ДНК е да се търкаляме по земята. Добре, бат Ларш (запазваме авторските права и патентоваме това балканско обръщение завинаги във вековете), казваш, че родният футболист има ДНК, с което да протаква мача и да пречи на доверените 11 норвежки чада, да играят футбол, че дори и да си фантазират, че ще победят. От коя трибуна точно го казваш, бат Ларш? От коя? През последните 88 години в световно първенство, Норвегия се класира точно 3 пъти и получава шанс да се бори за световна купа. За първи път, през далечната 1938-а година във Франция, завършва на 12-то място – най-високото постижение до този момент в страната.

„Утре вечер всички да сте на фаза MOVE, после ще ви водя на пача и пръжки!“

През 1994-а година норвежците с ДНК на победители успели да отпаднат още в груповата фаза с една победа, една загуба и един равен. Норвежкото ДНК е на победител, безспорно! През 1998-а година, Норвегия излиза от групите и отпадат отново, главозамайващо на първи мач с един гол от Италия. Легендата разказва, че още тогава бат Ларш казвал „Италианците вкараха един гол и показаха съвсем различно ниво на футбол“. С това приключваме фактора Норвегия и световния футбол. Бат Ларш, кажи нещо и за европейския футбол на Норвегия. А да, там имате само едно групово класиране и отново същия футболен резултат като на световното – 1 победа, 1 загуба и 1 равен.

„Поне още имам оферта от „Гигант“ Белене!“

Тъжно, много тъжно. Впрочем, бат Ларш, трябва да знаеш и нещо друго, българските национали не висят на лаврите само на 4-тото място през 1994-а година. Ние сме видяли повече световни първенства, отколкото най-вероятно ти ще видиш от позицията на треньор някога. Твоят най-голям успех е 13-то и 14-то място с отбора на Швеция и едно 4-то място с Исландия на европейско първенство. Чудото ти се случи само веднъж, няма какво да говориш, Исландия отпадна още в групите тази година. От миналата година си треньор на Норвегия и вече се оправдаваш като госпожица, счетоводител такъв*! България, от друга страна е присъствала на всяко световно първенство от 1962-а до 1974-а година. След това сме били на световно през 86-а година, 94-а и 98-а година. Сам изчислявай, сметкаджия такъв!

Може би нашето ДНК далеч по-превъзхождащо норвежкото, че и затова се опитвате да ни взимате децата при всеки удобен случай, нали? Само 11 трябват и правите следващия младежки отбор, признаваме, че ще е трудно да им казвате имената, ама какво толкова. Ако не искаш да приемеш фактите, нека ние ти помогнем, при това с любезното съдействие на норвежкия национален футболен отбор за жени! Моля, видео:

И знаеш ли каква е най-голямата разлика във футбола, г-н бат Ларш? Единственият момент, когато можеш да легнеш и да бавиш играта е след вкарването на гол. Какъвто все още не си видял да се случва в родната врата, защото си треньор от миналата година и по всичко личи, че тази може да ти е последна. Няма нищо, все пак и ти показваш съвсем друго ниво на футбол – слабо, мрънкащо и с претенции. Ще ти издадем една тайна, преди да започнеш да влизаш в ролята на Моуриньо, не трябва да забравяш, че португалеца има повече трофеи, отколкото ти можеш да сънуваш, та вземи си оправи речника и започни да уважаваш опонентите си, за да няма после „Норвежците са горд народ и продължават напред“, щото тази квалификация малко мъчна ти идва, а? 

*Редакторският екип иска да се извини на родните счетоводители и да заяви, че същите са много уважавани и почитани. От друга страна, не канете повече Ларш на банкети, излага се и не носи на пиене!

Коментари