Стивън Хокинг с плашеща прогноза преди смъртта си! До края на века ще се появят суперхора, които…

Малко преди смъртта си английският физик Стивън Хокинг е предрекъл, че в бъдеще ще се появи нова раса от суперхора, която ще се превърне в огромна заплаха за човечеството, съобщава  The Sunday Times. Прогнозата на най-великия ум на нашето време е поместена в последната му книга „Кратки отговори на сериозни въпроси”, която ще излезе на 16 октомври.

Ученият предполага, че богатите съвсем скоро ще имат възможност да модифицират ДНК, подобрявайки паметта, интелекта, имунитета и продължителността на живот. Това ще се случи още през XXI век, смята Хокинг.

Според него подобни експерименти носят риск за онези, които няма да понесат подобрението на генетично ниво. „Появата на свръххора веднага ще доведе до сериозни политически проблеми с неподобрените хора, които няма да са в състояние да се конкурират с тях. Те или ще измрат, или ще станат по-незначителни. Вместо това ще получим раса, която сама се проектира и непрекъснато се подобрява”, предполага физикът.

Според учения дори законите за генното инженерство да бъдат променени, все пак ще се намират хора, готови да нарушават правилата в своя полза.