Появи се плашещо изследване за ниските мъже

Учените от Центъра за контрол на заболяванията, който се намира в Атланта, Джорджия, направиха плашещо изследване. То касае мъжете и по-конкретно по-ниските представители на силния пол.ю

Прочуването им е направено, позовавайки се на данни от 600 мъже, които били на възраст между 18 и 50 години.

Оказа се, че ниските мъже са по-агресивни, злобни и склонни към ненужно физичесо и вербално насилие, спрямо по-високите мъже.

Учените открили, че мъжете, които се чувстват по-малко мъжествени заради ръста си, са по-склонни към насилие или дори извършването на престъпни действия.

Според изследването тези представители на силния пол изпитват „стрес за несъответствие между мъжете“ и са почти три пъти по-склонни да извършат насилствени нападения с оръжие или атаки, водещи до нараняване.

Преди няколко години екип от изследователи в Оксфордския университет пък категорично потвърди, че съществува „Синдромът на ниския човек“. „Наполеоновият комплекс“ – както го наричат мнозина, кара ниските мъже да са уязвими, както и повишава нивото им на параноя. Това от своя странна е и причината да са по-агресивни и злобни от мъжете с нормален или висок ръст.

Затова дами, замислете се върху височината на мъжа до вас и внимавайте за поведението му. / jenata.blitz.bg