Пепелта от огъня има невероятни лечебни свойства! Уникална рецепта!

Дървесната пепел е малко известна със своята лечебна сила, но днес ние ще ви разкрием как да излекувате зъбобол, лумбаго, невроза и още други заболявания с нея.

Дървесна пепел може да получите от всяко едно дърво, което изгорите, но за лечението на толкова различни заболявания се използва най-вече тази на лозовите пръчки, бора, дъба и върбата. Не зависимо дали лекувате зъбобол или пък невроза приемът на дървесната пепел става, когато е разтворена в прясно мляко например.

Ето и как да излекувате различните заболявания с дървесна пепел:

1. Лумбаго – при това заболяване се използва лечебната сила на дървесна пепел от лозови пръчки. Изгорете няколко лозови пръчки и вземете от пепелта 3 супени лъжици, които трябва да пресеете. Взимате 4 глави чесън, обелвате ги и ги счуквате.

Прибавяте ги към пепелта от лозовите пръчки. Завършвате с лековитата рецепта, като добавите 4 супени лъжици обезсолена свинска мас. Разбърквате и лечебната смес е готова за употреба. Преди да я наложите на болезненото място то трябва да бъде почистено с ракия. После сложената лечебна смес върху парче памучен плат се налага на засегнатото място. Довършвате компреса, като завиете с хартия и вълнен шал. Компреса трябва да се държи на болезненото място 2 часа и се сваля. 3 вечери под ред правете лечебния компрес с пепел от лозови пръчки и спрете болката. Минат ли 20 дена от лечението го повторете още един път.

2. Разстройство – спрете това дискомфортно състояние с пепел от върба. Взимате 1 чаена лъжичка от пепелта на върбата и я добавяте към 150 милилитра студена вода. Тази лековита отвара пийте 3 пити на ден, но след хранене.

3. Невроза – при това заболяване ще използване въглените на липови клонки, които ще счукате добре и после ще пресеете. От пепелта ще вземете 1 супена лъжица и ще я смесите с малко мед. За да се преборите с неврозата всеки ден взимайте по 1 чаена лъжичка от сместа, около 30 минути преди да се нахраните. Лечебната смес се взима 3 пъти на ден заедно с чаша чай от липов цвят.

4. Увеличен далак – ще използваме пепелта на лозовите пръчки, която отново ще пресеете и ще отделите 100 грама от нея. Пресятата пепел заливате с 1 литър вода, след като се утаи пиете от нея сутрин преди хранене по 1 ракиена чашка.

5. Епилепсия – взимат се въглени от върба, стриват се на прах и се пресяват. Всеки ден приемате 3 пити по чаена лъжичка лечебна пепел от върба, преди хранене. Добре е след консумацията на пепелта да изпивате по 1 чаша вода. Лечението трябва да трае 60 дена, за да се пожъне успех.

6. Зъбобол – за да спрете болата вземете 1 супена лъжица дървесна пепел и я възварете в 500 милилитра вода. Изчакайте да се утаи и използвайте течността за жабурене. Болката, причинена от зъбобол отшумява бързо./bilka.info/