Кои бради харесват жените и до колко

Кои бради харесват жените и до колко

Един от белезите на мъжественост при силния пол е брадата. Отнема доста време и търпение, преди да бъде готова за показване в различни социални профили, но сам се досещаш, че не всички биха могли да я оценят. Ново проучване на PrimandPrep е проверило до каква степен жените наистина харесват брадите. Участвали са повече от 334 жени на възраст от 18 до 44 години.

Те трябвало да гледат различни видове бради от най-късите и наболи до онези, напомнящи за Мерлин и други мистични герои. На база събраните данни, учените успяват да направят точната класификация на нивото на атрактивност на брадите. Ето кои са по-специалните видове:


1. Наболата къса брада

38% от дамите дали положителен отговор, че косата по лицето трябва да бъде максимум до няколко милиметра, но достатъчно гъста, че да заличи бебешкото лице. Очаква се, че дамите на възраст от 25 до 34 години ще бъдат най-добре привлечени към този вид. Макар и да продължиш с бръсненето или тримера, няма как да избягаш от този не толкова приятен ритуал, но все пак! Това между другото може да се смята и една от най-лесните бради за поддръжка – най-евтиният тример може да се справи с поддържането на правилната дължина. Всичко останало е дисциплина и малко повече внимание към кожата, която бърза да се възпалява. 

2. Избръснат

Малко или много, 38% от младите девойки на възраст от 18-24 години са заявили, че един избръснат мъж създава по-добро впечатление от много други не толкова добре излъскани. Това не трябва да те обезкуражава, все пак има достатъчно почитателки и на останалите трендове. Макар и етикетът да е издържан повече за гладко избръснатите страни, брадатият тренд започва да се нарежда все повече и повече. Мнозина не успяват да издържат на 2-седмичните нерви около постоянните сърбежи. Освен това ще трябва да осъзнаеш, че и зимата ще страдаш доста около студовете – шаловете стават първи твой приятел. Така или иначе, това е трендът привличащ най-много жени. Най-вероятно сме склонни да заявим, че има достатъчно мъже без бради, които поддържат тази пропаганда, друго обяснение нямаме. 

3. Дългата брада

Може би ще трябва малко разяснение по темата, но нека заявим, че това е следващото ниво на наболата брада. Тук вече идва играта на професионалистите, които трябва да внимават с правилното позициониране, оформяне и други специални материали по темата. 5% от младите гърли от групата на 18-24 са заявили, че одобряват, 21% от средната възраст също осъзнава, че това е по-добрият вариант и ще се изненадате на милфките са заявили около 33% одобрение по темата. Това ако не е знак, не знаем кое може да бъде. Трудностите тук ще бъдат обвързани с къдренето, търсенето на твърде скъпи мазила за бради, които между другото е доказано, че по никакъв начин не се различават от всички останали продукит за поддържане на косата. Брадата не е по-различна от косата, дебелината на косъма се променя, но нищо повече.

4. Мерлин и други магьосници

Отново ще се изненадате, но тук също има ценителки на мъжественост. 17% от младите гърли смятат, че един мъж трябва да има истинска брада, а не нещо, което излиза от фризьорски салон с официална прическа. 15% от жените на средна възраст също подкрепят, а да не говорим, че отново милфките са на крака и ръкопляскат – цели 33% от тях. Тук идва изкуството на поддръжката и ще се изисква сериозно внимание към детайлите. Впрочем, точно този тренд върна бръснарите обратно в играта и дава нов живот на професията, която дълго време се смяташе за забравена или морално остаряла. Само този, който не се е мъчил сам пред огледалото няма да оцени професия от този вид. 

Брадите със сигурност ще имат сериозно влияние в предстоящите месеци, все пак идва и зима, а нищо не пази лицето ти по-добре от брадата. Тя може да замръзва, да издържа на зловещите дъждове и минусови температури, освен това е приятно да не губиш шампоана, има какво да търкаш навсякъде. И не забравяй, че ако жените не харесваха мъже с бради, викингите нямаше да бъдат такъв фактор.