Новата кралска сватба: Ето кого избра за кума принцеса Юджини!

Сватбата на принцеса Юджини, също внучка на кралица Елизабет, ще се проведе в петък в Уиндзорския дворец.
 
Симпатичната принцеса е избрала за кума по-голямата си сестра Беатрис. Това става ясно от публикация на официалните страници на британското кралско семейство в социалните мрежи.


На страницата на кралското семейство в Instagram и Twitter бяха поместени и детски снимки на малките принцеси, на едната от които Юджини и Беатрис са шаферки на бавачката си.

Мнозина във Великобритания обаче не проявяват интерес към „другата“ кралска сватба през годината, освен ако не става дума да разкритикуват пищността ѝ, отбелязва БТА.
 
28-годишната Юджини ще се омъжи за 32-годишния бизнесмен Джак Бруксбанк в параклиса „Сейнт Джордж“ в Уиндзорския дворец, където се венчаха братовчед ѝ принц Хари и бившата актриса Меган Маркъл.
 
Британците пазят топли спомени и за сватбата на принц Уилям, който е втори поред в наследяването на престола, и Кейт Мидълтън, вече херцогиня на Кембридж.
 
Принцеса Юджини, по-малката дъщеря на принц Андрю и Сара Фъргюсън, е девета поред в наследяването на престола.
Младата жена досега привлече вниманието най-вече със слабостта си към шапките.

Шапката, която носеше на сватбата на Уилям и Кейт, стана обект на почти толкова подигравки, колкото екстравагантната шапка на сестра ѝ Биатрис.Друга любопитна подробност около „другата кралска сватба“ е, че Би Би Си няма да излъчи церемонията. Това решение предизвика объркване в Бъкингамския дворец, а Би Би Си оправда решението си с опасения, че зрителите ще са малко.
 
„Без коментар по въпроса дали отклонихме предложение да излъчим сватбената церемония или не“, заяви говорител на телевизията.В края на краищата стана ясно, че телевизия Ай Ти Ви ще излъчи сватбената церемония. Според в. „Таймс“ това станало по настояване на бащата на младоженката.
 
Тълпата в петък вероятно ще е далеч по-малка в сравнение с привляклата над 100 000 души по улиците в Уиндзор сватба на принц Хари и Меган.Погледите са насочени към разноските по сигурността, които са оценени на 2 милиона британски лири и ще бъдат платени от данъкоплатците.
 
„Кралската сватба е лично, частно събитие, превърнато в национално“, се казва в петиция, подписана от почти 40 000 души.
 
Както Меган и принц Хари, принцеса Юджини и Джак са предвидили да пътуват около 15 минути в карета в Уиндзор. Подписалите петицията призовават това да бъде отменено.Бъдещите младоженци обаче не желаят да отстъпят, предизвиквайки негодуванието на британската преса.
 
За сметка на това кралското семейство ще плати сватбената торта, която те ще поделят със своите 850 гости, сред които ще са Джордж и Амал Клуни.