Жената, която принц Уилям обичаше преди да срещне Кейт-обща снимка

Друга красавица е привлякла вниманието на принца преди той да предложи брак на Кейт през 2010 г. Името ѝ е Изабела Калторп.

Тя е дъщеря на банкрутиралата наследница Лейди Мери Гай Кързън и Джон Анструтер-Гоф-Калторп.

Сестрата на Изабела е актрисата Кресида Калтроп, която беше гадже на принц Хари от 2012 до 2014 г.

Към днешна дата Изабела е омъжена за Сам Брансън – син на милиардера Ричард Брансън. През далечната 2004 г. обаче Калторп може би е имала шанса да стане херцогиня.

Името на Изабела се споменава в книгата на британската експертка Кати Никол – „Уилям и Хари: Зад стените на двореца“. 

 

„Той беше луд по нея и искаше да бъде с нея. Предложи ѝ няколко пъти, но тя му отказа, защото смяташе, че тази връзка ще ѝ навреди“, коментира Никол, цитирана от Harpers Bazaar.

 

По това време връзката на принца с Кейт Мидълтън е в застой. Двамата са разделени за кратко.

 

Според слуховете въпреки отказа на Изабела, принц Уилям я посещавал няколко пъти. Това приключва, след като Кейт му поставя условието да не се вижда повече с нея, ако иска да бъдат заедно.

 

През 2007 г. Калторп започва връзка с богатия наследник Сам Брансън. Двамата се женят през 2013 г. на церемония с 300 гости в частния резерват Улусаба Лодж, собственост на бащата на младоженеца.

По професия Изабела Калторп е актриса. Според слуховете тя е отказала предложението на принца, защото смятала, че връзката с него ще попречи на кариерата ѝ.