Гърбът престана да ме боли вече с тези лесни упражнения

Гърбът престана да ме боли вече с тези лесни упражнения

Поради заседналия начин на живот за повечето от нас, особено тези, които непрекъснато работят на компютър – болката в гърба се засилва. И това важи за хора от всякаква възраст! Ние седим много, движим се малко, несъзнателно огъваме гръбнака си, ползваме смартфони и таблети.

 

Съвременният ритъм на живота ни не ни дава възможност да отделяме много време за нашето здраве.

Отначало се опитваме да не обръщаме внимание на първите  признаци на проблеми.

Въпреки това, когато болките стават силни, по прости начини не можем да се справим с проблема. Винаги е по-добре да избягвате здравословни проблеми, като ги предотвратявате преди да са се случили!

 

Комплексни упражнения за гръбначния стълб

В тази статия сме приготвили за вас 6 прости, но ефективни упражнения за гръбначния стълб и мускулите на гърба, които не изискват много време и специална физическа подготовка, за да дадат много добри резултати!

 

Звезда

Уморени сте след работа? Не можете просто да се отпуснете, но и да помогнете на гърба си! За да направите това, просто трябва да легнете на пода и да опънете ръцете и краката си отстрани и легнете малко в тази позиция.

Ще бъде много добре да се завъртите: Обръщате ръцете и раменете си един път, бедрата се обръщат на другата страна. След това се връщаме в стартовата позиция и правим същото в другата посока. Всичко се прави много бавно и спокойно!

Лежащ камък

И отново, упражнение за мързеливи! За да го изпълнявате, ще ви е необходим обикновен стол. Как да го направите: легнете на пода, за предпочитане на топъл килим и поставете краката си на един стол. Упражнението помага да се възстанови правилното придвижване на кръвта в тялото, а гърбът ви през това време може да почива.

 

Гъвкава змия

Младостта на човека се определя от подвижността на гръбнака му. Прототипът на това упражнение е змия, животно, което се отличава с гъвкавостта си. В древни времена мъдреците наблюдавали флората и фауната и след това прилагали определени позиции във физическите упражнения. „Гъвкава змия“ – йога асана, но не се притеснявайте, това упражнение е достъпно за всеки, Просто легне по корем и опрете пръстите на краката си в пода, като повдигнете тялото си с ръце, доколкото можете. Основното нещо е да усетите напрежението на мускулите, но не прекалявайте.

 

Ембрион

Чувствайте се отново като в корема на майка си, в ембрионална поза. За да направите това: легнете по гръб, наведете краката си и ги дръпнете към стомаха си, като ги обвивате с ръцете си.

Останете в това положение 30 секунди до минута. Освен това, можете да направите това, дори ако гледате любимите си сериали! Просто легнете на пода.

 

Заставане под ъгъл

Основната цел на това упражнение е да се отпуснат всички мускули. За да направите тази „пързалка“, се нуждаете от фитнес уреда, който е показано, но вероятно нямате, тогава гърбът на дивана или стола може да дойдат на помощ.

 

Покриване на краката

Това упражнение е малко по-сложно от предишните, но няма да изисква от вас да бъдете физически силни и е достъпно за всички. Как да го направите: легнете по гръб, завъртете единия крак и го поставете секунда под коляното си. Като държите коляното, бавно го дръпнете към него. Малко престойте в тази позиция, буквално половин минута. Направете осем подхода към всеки крак.

Не забравяйте да опитате тези 6 прости упражнения и ще забравите за проблеми с гръбначния стълб и гърба, като ужасен спомен. Основното нещо – не бъдете мързеливи!

Нека тази статия ви помогне да  станете по-здрави, по-силни в тялото и духа. Ако сте харесали материала, разкажете на другите за това!