Зодии, които изобщо не са подходящи за приятели-Ще ви забият нож в гърба в първия удобен момент

Приятелството е в основата на човешките взаимоотношения откакто свят светува. Предателството също.

Оказа се, че планетите имат общо с това, като ни казват, кои зодии не е добре да имаме за приятели, защото не бихме могли да сме сигурни, в кой момент точно могат да ни обърнат гръб и да не предадат.

 

Овен 
Овенът може да е много добър приятел, но само дотогава, докато хората около него го водят към желаната цел в живота.

Ако Овенът сметне, че не си струва да си губи времето с вас, да ви изслушва, да ви дава съвети и да бъде рамо, щом няма изгода от това, той просто изчезва. Зарязва ви за миг без да дава обяснения. Тази зодия е цар на моменталното изпаряване и късането на всякакви неизгодни за тях връзки.
Овните се оттеглят и ако усетят, че са изгубили интерес. За тях приятелството трябва да е като любовта – шеметно и страстно, интересно и винаги непредсказуемо. Ако това липсва в техните взаимоотношения с приятелите, те просто си намират други, по-интересни.Близнаци 
Близнаците изобщо не са от емпатичните зодии, които се привързват силно към нещо друго освен към себе си. Те са двулични, носят две натури в себе си, което ги кара една седмица да са ви приятели, а на следващата да ви мразят. Няма да се посвенят да ви го покажат без да им мигне окото.
За Близнаците е крайно изтощително да са покрай един и същи човек непрекъснато. Те губят интерес много бързо. Имат уникална способност да забелязват дразнещите черти у хората и това ги натоварва.
Освен това те не са от особено вглъбяващите се зодии, които обичат да анализират ситуации, хора, чувства. Предпочитат да гледат по-повърхностно на нещата, което ги кара да не изпитват нужда от дълбоки приятелства.
 

Скорпион 
Скорпионът е много непредвидим, така че невинаги може да се разчита на него като приятел. В началото, когато предизвикате интерес у него, е способен да се вкопчи във вас като удавник за сламка. Ще ви ревнува от други приятели, ще ви кара да му давате обяснение къде и с кого сте били, когато не сте му се обадили, ще се цупи и мрънка. Скорпионите са царе на драмата и на вменяването на вина. Те винаги знаят как да обърнат всичко в тяхна полза и да накарат човек да се съмнява в себе си.
Съдят бързо и безапелационно. Могат да бъдат много жестоки. Най-суровите критики ще получите именно от приятел Скорпион. Могат да бъдат много хапливи и злопаметни.
В момента, в който решат, че страстта и магията на вашето така наречено приятелство е затихнала, те ще ви зарежат без да се замислят.
 

Риби 
Рибите са от онези хора, които никога не отдават сърцето си напълно. Тъкмо ви се струва, че сте пробили черупката им, че сте достигнали до сърцето им и че сте ги накарали да ви харесат като приятели, и те просто изчезват.
Когато за първи път се сприятелите с човек от зодия Риби, той ви се струва ужасен, мрачен, затворен, на когото се налага да вадите думите с ченгел от устата. Впоследствие се сприятелявате, но някак непрекъснато усещате дистанция. Той или тя не ви допускат достатъчно близо до себе си, колкото на вас ви се иска.
Рибите имат склонността да създават приятелства, само защото са несигурни. Например нови са в офиса и се нуждаят от компания, за да се впишат по-бързо. Сприятеляват се с някой колега, карат го да се чувства сякаш са на път да се превърнат в неразделни приятели извън работата.
Скоро обаче се сближават и с други колеги, а вас зарязват. Вие сте били просто трамплин за тях, въпреки че сте излизали извън офиса заедно, посещавали сте класове по йога, ходили сте на театър заедно или сте прекарвали празници в една компания.