Зверски ме болеше гърлото, смуках всякакви хапчета, нищо не помогна. Добре, че аптекарката ми каза да си взема това и да правя гаргара

Добре познатият ни нишадър действително е чист амониев хлорид . Това химично съединение е лек за много болежки .

Пакетче от него струва по-малко от лев, но ползите от употребата са му са многобройни.

Вероятно знаете поне една рецепта с нишадър 

Първата асоциация, която изплува в съзнанието Ви, чувайки думата нишадър, може би е гаргарата с него при гнойна ангина

. Но полезните му свойства не свършват само до тук.

В тази статията ще разберете защо кристалчетата нишадър 

е наложително да присъстват във всяка една семейна аптечка. Със своите противовъзпалителни, антивирусни и антигъбични свойства, той е незаменим лек за куп здравословни проблеми.

Ползите му за нашия организъм не са никак малко. В много случаи той помага повече, от който и да е медикамент.

Гаргара за сливици (при гнойна ангина и бронхит) и болно гърло.

Едно от най-известните свойства на лековития нишадър 

е това, че има способността да разрежда бронхиалния секрет . Амониевият хлорид не само прави секрета по-рядък (това улеснява отделянето му, респективно отхрачването), но и намалява негово количество.

Ето защо е незаменим при гнойни налепи по тонзилите (гнойна ангина) и възпаления на гърлото и бронхите. Тази простичка на пръв поглед рецепта е Вашето спасение от редица сериозни здравословни проблеми.

Необходимо е само да добавите лъжица от лековитите кристалчета в чаша вода. Този разтвор се използва за гаргара, която се прави неколкократно в рамките на деня. Това гарантира избавяне от коварните гнойни налепи по сливиците и от секрета, събран в бронхите.

Гаргата е с продължителност най-малко минута. Необходимо е да знаете, че не е наложително да гълтате разтвора, за да изчисти сливиците . Единствено, което методът изисква, е да не консумирате никаква храна и напитки половин час след като сте си направили гаргарата.

За гъбички и гъбички по ноктите.

Лековитият нишадър 

може да направи с досадните гъбички това, което много медикаменти не успяват.

Вероятно сте се сблъскали с проблема, знаете, че гъбичките са упорити и досадни, без значение по коя част на тялото се намират. Премахването им в повечето случаи е нетрайно и след края на лечението, те рецидивират.

Потвърждение от натуропат за ефективно лечение с нишадър 

на гъбички, включително и по ноктите. Коментирайте и вие под публикацията как използвате нишадъра!

С помощта на нишадъра ще победите тези кошмарни образувания завинаги. Ако гъбичките са нападнали ноктите Ви или друг участък по повърхността на кожата, атакувайте ги с разтвор от нишадър 

(100 грама амониев хлорид на 0,5 литра вода). Поразените участъци се киснат половин час в този разтвор.

Преди да потопите ръцете си в него е препоръчително да отделите малко от течността в шишенце и с помощта на памучен тампон няколко пъти дневно да нанасяте от нея върху поразените от тази напаст участъци.

Вълшебният нишадър  ще Ви избави от гъбичките

С нишадър може да атакувате даже вагиналните гъбички . За целта се прави промивка с разтвор, приготвен по гореописания начин, но с двойно по-малко количество нишадър, тъй като интимната област е чувствителна. За още по-бърз ефект от процедурата, препоръчва се да я извършвате с дамски душ.

С него може да се снабдите от всяка аптека. Използва се, за да достигне разтвора по-навътре във влагалището.

Препоръчваме да опитате и с тампон, напоен с мед и щипка нишадър. Това лековито средство убива инфекциите в интимната област. Но все пак не забравяйте, че гъбичките в тази част от тялото са сериозен проблем, който изисква компетентното мнение на специалист.

С мас.

Смес от нишадър 

с мас е Вашето спасение срещу коварните гъбички. От тези две съставки и малка лъжичка салицил се приготвя домашен мехлем. Нишадърът е в равни количества със салицила, т.е. една една малка лъжичка, а маста, нужна за мехлема е около 10-15 грама.

С получения крем се мажат засегнатите участъци до пълното изчезване на гъбичките. Подобрение се забелязва още след първото приложение. (Индигота.ком)

Цена.

В интернет също може да се купи нишадър, макар и на по-висока цена.

Амониевият хлорид, който е лек за много болести, се предлага в аптечната мрежа на достъпна цена. Пакетче 20 грама от лековитите кристалчета струва от 0,60 лв до лев. Погледнахме и предлаганото в интернет. Не липсва, определено, макар и цените тук да са по-високи.

Бонбони .

Нишадър се съдържа и в известните по цял свят бонбони лакриц, които действат много добре на болезненото и възпалено гърло. Предлагат се различни разновидности на тези бонбони.

В състава на бонбоните ликория, в които също се съдържа амониев хлорид, влиза и екстракт от известното с лековитите си свойства женско биле. Те облекчават сухотата и дразненето в гърлото.

С лук.

Може би твърдението, че шиповете не се лекуват Ви е познато до болка. И въпреки, че даже специалистите са убедени в това, тази рецепта може да промени коренно представите Ви за ефективността от лечението на шипове.

Всичко, от което се нуждаете са три части боров катран и по една част нишадър 

и сок от лук (или настърган). Всичко това се смесва и с него се прави лапа на засегнатото място. С нея се приспива цяла нощ.

За съжаление приложението на този лечебен метод би могло да има негативни последици върху кожата Ви, но ефектът определено си заслужава. Възможно е да доведе до сърбежи, парене и даже изгаряне на кожата. За да избегнете това е препоръчително предварително да намажете кожата си с мас и едва тогава да наложите компреса.

Всичко това се прилага поне десет пъти, а при необходимост се препоръчва да се направи и още един лечебен курс.

Нишадър с лук намира приложение и при лечението на гнойна ангина. Методът е много неприятен за приложение. Препоръчително е да бъдете особено внимателни.

Сливиците се обтриват със смес от нишадър 

и сок от лук. Не е желателно приложение при малки деца, тъй като има потенциален риск от тежък алергичен шок и дори до спиране на дишането.

Тази процедура е задължително да се прави само от лица, които имат опит с обтриването на сливиците.

С ленено семе.

Компрес в гръдната област със сто грама счукано ленено семе, лъжичка нишадър 

и голяма лъжица мед, ще Ви спаси от възпалените бронхи. Престоява се така цяла нощ, след което е необходимо мястото да се измие с хладка вода.

С мед

Амониев хлорид с мед е Вашето спасение от досадните астматични пристъпи. Към голяма лъжица, пълна с мед, се добавя един грам нишадър. Смес в тази доза се поглъща непосредствено преди закуска всяка сутрин.

Нишадър в комбинация с мед потушава болките на така наречения воден плеврит. Методът включва правенето на компрес от топка втасало тесто, върху което се посипва нишадър.

Тестото се маже с мед. Така приготвената лапа се слага върху гръдната област. Препоръчително е да поставите найлон отгоре за по-добро проникване на съставките. Преспива се така и на сутринта компреса се сваля.

Компрес от мед и нишадър 

е Вашето спасение от бронхит. Върху парче хартия или вестник се нанася мед. С нишадър 

се поръсва отгоре. Налага се върху гърдите и гърба и се спи с него. Още на сутринта ще почувствате облекчение. Прави се, докато симптомите изчезнат напълно.

Поставена само върху гърба, тази лапа облекчава симптомите на настинка.
Мед и нишадър 

в количествено съотношение едно към едно(по една лъжица от двете), смесени с тютюна от три цигари, са сигурен и изпитан метод за справяне с гонартроза.

Компрес от втасало тесто с мед и нишадър 

ще Ви избави от вода в коляното

Прави се по пъти на всеки крак, като двата крака никога не се мажат една и съща вечер. На едната вечер се маже първо единия крак, на другата – другия и така до изминаването на десет дни.

След приключването на курса може да го повторите още веднъж лечебната процедура, но едва след като мине месец от приложението на първия курс. 

При астма.

Вълшебният нишадър 

влияе благоприятно и върху пристъпите на астма. Вътрешният му прием с мед гарантира избавяне от кошмарното усещане по време на астматичен пристъп. Лъжичка мед с добавен грам нишадър 

към нея, се поглъща всяка сутрин на празен стомах. Изпълнява се седмица.

Ако усещате, че имате нужда от още един курс, не се колебайте и го направете отново.

При атеросклероза.

Другото заболяване, чиито симптоми се повлияват успешно от амониев хлорид, е атеросклерозата. С лечебна цел всеки ден се изпива винена чаша с вода с разтворен в нея един грам от белите кристали. Лековитата смес се разделя на три равни части, всяка от които се приема преди трите основни хранения за деня.

При болки при уриниране.

Ако ви измъчват нетърпими болки при уриниране, лековитият нишадър 

и в този случай е Вашето спасение. В комбинация с ябълка той ще Ви избави от болката.

Една ябълка се реже през средата. Внимателно се почистват семенца на плода, след което той се поръсва с няколко щипки нишадър. Поставя се в загрята фурна и остава там, докато кристалчетата се разтворят напълно.

Лековития плод трябва да се изяде сутрин преди закуска. Процедурата трябва да бъде повторена пет поредни дни, за да има ефект от нея.

При ужилване от пчела, оса или други насекоми.

Парещата болка от ужилване от насекоми, може да потушите с помощта на вълшебния амониев хлорид. В този случай една малка лъжичка от лековитите кристалчета се разтваря в смес от равни количества ябълков оцет и силна ракия (по 30 грама).

Компрес с марля, напоена в този разтвор. облекчава болката и снема отока и възпалението на ужиленото място.

Нишадърен спирт.

Амониевият хлорид е основна съставка и на така наречения нишадърен спирт. Може би не знаете, че той е изключително ефективен в борбата с нежеланото окосмяване в зони, където не се препоръчва епилация.

Появяването на окосмяване по необичайни места е в състояние сериозно да влоши качеството на живот. Често в такива случай прибягваме към самобръсначката и пинцетите. Но дали те са най-добрият начин. След няколко дни издайническите косъмчета отново се появяват и този път са по-забележими отпреди.

Смес на три процентов разтвор кислородна вода с лъжичка нишадърен спирт може да разреши проблема с окосмяването по лицето. Двете съставки се смесват с крем за бръснене и така се престоява, докато сместа засъхне върху кожата. Изплаква се с чиста вода и върху третирания участък се поръсва пудра с талк.

Ще забележите как след няколко приложения косъмчета започват да изтъняват. Стават по-светли и незабележими. (Здравни.ком)

Нишадъреният спирт е незаменим помощник в домакинството. Равни количества от него, вода и сапун се смесват и с тях се почиства кожата от петна и замърсявания. Използва се и за почистването на велур, но смесен със сапун.

При акне.

Вълшебният нишадър 

може да Ви избави и от неприятното акне. Може да използвате разтвор от него, приготвен по същия начин като този за третиране на гъбички. С помощта на памучен тампон се третират възпалени участъци по кожата на лицето. Престоява се половин час. Следва изплакване с хладка вода.

Опитайте и следната изпитана маска за лице. Към лъжица кисело мляко се добавя лъжичка нишадър. С приготвената смес се обтрива лицето няколко минути (2-3 минути е достатъчно), след което се престоява четвърт час.

Сместа се сваля с помощта на тампон, който е предварително напоен във вода или розова вода. След това лицето може да се наплиска със студена вода. Нанася се дневен крем, за да се успокои опъването.

В такъв случай добре се отразява и вътрешния прием на следната смес – мед и нишадър 

(по една малка лъжичка и от двете), към които е прибавен разбит жълтък. Разбърква добре и се приема на празен стомах.

След еднократния прием на тази кашичка лицето Ви ще се избистри, а пъпките ще изчезнат.

Това лекарство се препоръчва не само при младежки пъпки, но и при предразположеност към циреи. Циреите може да атакувате и с помощта на нишадър 

и смокиня. Ароматният плод се разделя на две и се поръсва с щипка амониев хлорид.

Така приготвеният компрес се вързва с марля върху възпаления участък. Престоява върху кожата до изсъхване на смокинята. Ще останете очаровани от ефекта.

При афти и херпес.

Амониевият хлорид може да Ви избави и от досадните афти и от неприятните херпеси. При афти в устата помага гаргара с нишадър, приготвена по начина за жабурене при гнойна ангина.

Херпеса би могъл да атакувате с директно намазване върху него с тампон, напоен в равни количества вода и нишадър. Ще остане очаровани от ефекта. Нишадърът буквално ще стопи коварния херпес.

Може да третирате проблемния участък и с боров вазелин, смесен с щипка нишадър. Вазелинът може да се замести с натурален гел от алое вера.

При камъни и кисти в бъбреците.

Амониевият хлорид лекува дори кисти и камъни в бъбреците. Предлагаме Ви уникална рецепта на лечителя Петър Димков, която е помогнала на стотици хора да се излекуват от камъни в бъбреците.

За да си приготвите лековитите хапчета на народния лечител се нуждаете от 100 грама боров катран, десет грама нишадър 

и царевично брашно. От тези съставки се омесва тесто, което трябва да е по-твърдо от нормалното тесто за хляб. Правят се хапчета с големи на царевично зърно.

Лечението с тях продължава 40 дни. Само в първите два дни се гълтат три пъти по едно хапче. От третия ден се приемат общо две хапчета за деня.

В носа при синузит.

Ако Ви измъчва синузит, лековитият нишадър 

ще Ви избави от дискомфорта. Приготвя се тампони от силна ракия, смесена с малко нишадър. По един тампон се поставя във всяка ноздра и така се спи цяла нощ. (Ламята.ком)

Вдишване на нишадър 

помага много при хрема и запушен нос.

С тесто при вода в коляното.

Ако забележите, че коляното Ви е започнало да се подува и да събира вода, тези две рецепти с нишадър 

ще Ви помогнат. Необходимо е да замесите меко тесто с квас или мая, което престоява две-три денонощия, докато шупне и започне да се вкисва. Тестото се намазва с мед и върху него се поръсва нишадър.

Компресът престоява върху коляното цяла нощ. Процедурата се повтаря до пълното спадане на отока.

Все пак не забравяйте, че събирането на вода в коляното е сериозен проблем и изисква консултация със специалист. (Лечение нюлс)

За венци.

Амониевият хлорид е едно от изпитаните средства, което ще Ви помогне при кървящи и болезнени венци. При пародонтоза добре действа жабуренето с тетра и лъжичка нишадър. Една голяма лъжица от билката се вари десет минути в половин литър вода след прецеждането на отварата към нея се добавя амониевия хлорид.

Жабурене по няколко пъти дневно спира кървенето на венците.

Ако Ви боли зъб, е добре да опитате промивка на устата с разтвор от силна ракия и нишадър, който незабавно ще облекчи болката Ви.

При диабет.

Амониевият хлорид, приет вътрешно, регулира нивата на кръвната захар. Предлагаме Ви изпитана рецепта, която е изключително подходяща за болни от диабет. Прилага се веднъж месечно на една и съща дата.

Смесват 250 милилитра лимонада с лъжичка нишадър. При добавянето на кристалчетата към напитка тя започва да кипи.

Не забравяйте на следващия месец на същата дата да приемете отново доза от лековитата лимонада. (Блог.нет)

При екзема.

Домашно приготвени хапчета по рецепта на Петър Дънов са чудесен лек против екзема. Приготвят се от 50 грама чист боров катран, който трябва да се измие девет пъти през вода. Към него се добавят десет грама прах от натрошени яйчени черупки три грама амониев хлорид и с грам по-малко сяра. С тези съставки може да се снабдите от аптеката.

От посочените съставки се приготвя тесто, от което се правят малки топченца. Всяко от тях се овалва в царевично брашно и се съхранява в кутия. Само в първият ден от приложението на лечебния метод се приемат три хапчета, а в останалите дни до изчерпване на количествата им – с хапче по – малко. (Дънов – книги.ком)

Странични ефекти и противопоказания.

Амониевият хлорид е известен с диуретичните си качества. Като такъв приемът му е възможно да доведе до странични ефекти.

Той спада към групата на киселинообразуващите диуретици. Действието му се изразява в промени в рН показателите на кръвта. За са се преустанови това негативно влияние, е наложително да се прекрати приема на нишадър.

Нишадър с ракия ще Ви избави от зъбобол

Макар и редки случаи като странична реакция може да се прояви гадене и повръщане.

За жлъчка.

Амониевият хлорид е мощно средство за лечение на проблеми с жлъчката и по-специално прегъната жлъчка и камъни в нея.

Изпитаната рецепта, която Ви предлагаме, ще Ви избави заболявания на жлъчката и ще я изчисти, изхвърляйки камъните й.

Към шестотин грама зелев сироп се прибавят пет грама нишадър 

и деветдесет грама висококачествен зехтин.

За хемороиди.

Нишадър в комбинация с мед и майчин лист ще Ви избави от болезнените хемороиди. В малко бурканче пчелен мед се добавя лъжица стрита билка майчин лист и лъжица нишадър.
От тази смес се взима по една лъжица сутрин на гладно.

След приема на приготвената доза с едно бурканче мед, се прави почивка и след три месеца при необходимост може да повторите процедурата.

За шипове.

Непоносимата болка, която е в резултат от коварните шипове, може да победите с помощта на рецептата на Петър Димков.

Смесват се голяма лъжица мед, малка лъжичка сяра и една трета супена лъжица нишадър. Всичко това се разбърква с метална лъжица. Нанася се върху ошипения участък и отгоре се завива с найлон и памучна кърпа.

Преспива се с този компрес и на следващия ден кожата се изплаква. Ако чувствате мястото, където е бил компреса като изгоряло, може да използвате крем от невен за облекчаване на това неприятно усещане. То се дължи на действието на сярата и амониевия хлорид върху кожата, които могат да предизвикат изгаряне и зачервяване.

С лимонада.

Рецептата за нишидър с лимонада Ви представихме малко по-горе в статията. Комбинацията на тези две съставки е с доказана ефективност при пациенти, които страдат от захарна болест.

При косопад.

От неприятния косопад ще Ви избави тази изпитана рецепта с амониев хлорид. Белите кристалчета се смества с вода в съотношение едно към три. С помощта на памучен тампон, разтворът се втрива в корените на косата всекидневно. След като престои 20-30 минути, може да се изплакне с хладка вода, пише „За жена“.

Това лекарство е помогнало на стотици да се избавят от косопада, независимо от причините за него – смяна на сезоните, хормонални смущения, химическо и топлинно третиране на косата.