С какво да мием прозорците, за да не се получава конденз

През зимата, с настъпването на студено време, хората често срещат такъв проблем като запотени прозорци. Какво можем да направим, за да се отървем от кондензацията на прозорците? По-долу можете да научите как да решите този проблем без много усилия.

Ще отговорим на въпроса как да предпазим прозорците запотяване. Правилното миене ще ви помогне да премахнете нежеланата влага и да дадете усещане за светлина и чистота в къщата.

 

Почистване на прозорци

 

Метод първи

Как да премахнете конденза от стъклото, така че да не се натрупва повече? Първо, измийте стъклото със сапунена вода и почистете влагата със специален скрепер. Вземете гъба, навлажнете я с алкохол или водка, избършете стъклотос нея. След като алкохолът изсъхне, влагата повече не трябва да се събира по повърхността на стъклото.

Метод на втори

Можете също така да измиете прозорците със саламура. За да направите това, разтваряйте една супена лъжица сол в 4 литра топла вода. Филтрирайте водата така, че да не надраска стъклото, ако има останали песъчинки сол. Друго предимство на начина, по който предотвратява и замръзването на стъклото.

Метод трети

Преди всичко е необходимо прозорците да се мият с топла вода и да се отстрани излишната влага с кърпа от микрофибър. След това пригответе разтвор на глицерин и алкохол. Смесете тези две съставки в съотношение 1:10, съответно. Навлажнете кърпата в получената смес и нанесете върху стъклото. По този начин можете да се отървете от заледяването на прозорците отвътре.

Метод четвърти

След измиване полирайте прозорците със смачкан вестник. Типографската боя има свойство за отблъскване на водата, така че прозорците да не запотяват.

Метод пети

В магазините можете да си купите специална течност под формата на аерозол. Такива вещества имат в състава си слаби киселини и активни вещества, които имат свойството да отблъскват влагата от стъклената повърхност. Поръсете стъклото със спрей, изчакайте, докато продуктът се абсорбира, и отстранете остатъците с парцал.

Какво правите, така че прозорци да не се запотяват?

Коментари