Невероятните трансформации на Марк Уолбърг

Невероятните трансформации на Марк Уолбърг

Със сигурност сте забелязали, че в последно време има няколко холивудски звезди, които изобщо не се страхуват от трансформацията на тялото си. Най-виден пример може да бъде Скалата, преоткривайки стероидите. Подобна е историята с Крисчън Бейл и неговите зловещи трансформации от роля до роля (за него спокойно можем да кажем, че е ходил по рисковите граници). И едва тук можем да добавим и Марк Уолбърг.

Актьорът разполага с много интригуващо минало, няколко сериозни присъди за нанасяне на средна до тежка телесна повреда, на 13-годишна възраст започва да злоупотребява с кокаин и завършва гимназия едва през юни, 2013 година.

Освен като актьор, Марк има музикална кариера заедно с брат си в „New kids on the block“. Прекарва няколко месеца и решава, че ще търси следващото по-сериозно приключение. На 47 години, днес  привлича вниманието на повечето фитнес списания и почитатели на здравословния живот. Една от причините е наличието на сериозна физика, друга може да е смиреният живот на актьора, отдаващ по-голяма част от времето си на семейството. Подозираме, че няма да бъдете тук заради добрите семейни отношения, а заради физиката. Браян Нгуен е имал много солидна база, когато е трябвало да подготвя Марк за „Pain and Gain“, филмът с история за бодибилдърите с амбиция да станат богати. Там всеки колега на Уолбърг демонстрираше впечатляваща физическа форма, но има една подробност – Марк има физическите данни от много по-рано. 

Една от първите му изяви в киното „Баскетболни дневници“, където си партнира с Леонардо Дикаприо (и това няма да е последната им среща), разкрива доста добрата физическа форма. Уолбърг е едва на 24 години. На тази възраст можете да направите от него абсолютно всичко, следователно никак не е трудно да се досетите каква ще бъде формата му в бъдеще. Можем да спорим кой е бил по-успешното лице на Calvin Klein, нали, Роналдо? Имайки предвид слабостта към наркотиците, ролята на Марк е доста добре приета и изиграна. 

Само 4 години по-късно може да видите и промяната, макар и да е далече от максималната форма, Уолбърг запълва униформата и показва, че генът не се променя, мускулната памет не забравя, а малко повече потене във фитнеса ще донесе особени облаги… за фенките най-вече! На снимката може да видите ролята му в „Тримата крале“. 

The Shooter

The Departed

Яснотата, че Уолбърг наистина може да се конкурира с Бейл и да изглежда както иска, може да бъде отчетена ясно в два филма „The Departed“ и „Shooter“. Само с една година разлика между двете ленти, актьорът успява да качи килограми, да заприлича на нацепен бургазлия с нова диагоналка и да изиграе за пореден път военен. 

Пикът за физическата форма и кариерата му (може би) идва с ролята в биографичния филм „The Fighter“. Марк трябва да изиграе легендарния боксьор Мики Уорд и за целта му се налага да се поти по-сериозно в залата. Резултатът е виден във всяка една сцена. С допълнителни килограми, впечатляващ релеф и дори грация в движенията, атлетът показва, че не само е помпал здраво в залата, но е отдал особено внимание и на спорта, за да не му се налага да изглежда нелепо на сцената. Партнира му другият хамелеон в киното, отговорен за качване и сваляне на килограми, при това за отрицателно време –  Крисчън Бейл. Факт е, че Марк не взима и стотинка за тази роля, докато неговият колега се съгласява само на 250 000 долара. Любопитен факт е, че филмът излиза през 2010 година, а е обявен още през 2005-а година. Резервиран още тогава за главната роля, Марк започва да тренира здраво, но в следствие на различни отлагания, началото на снимките се променя многократно. И понеже никой не обича незавършените актьори, той тренира в продължение на 4 години за тази роля, без да изпуска нито един момент. 

Само 3 години по-късно и запазвайки фигурата си, Уолбърг получава следващото фитнес предизвикателство, този път идващо от г-н Майкъл Бей. Същият се е захванал със заснемането на една от най-впечатляващите екшън-комедии, а нейните изяви идват малко по-далече от 1995-а година. Марк, Дуейн и Антъни влизат в ролята на бодибилдъри, търсещи лесния начин за изкарване на пари. И след като актьорът така или иначе прекарвал последните 4-5 години в тренировки, какво са още 2? Скалата тежал близо 136 килограма на снимачната площадка. Антъни Маки също трябва да качи сериозни килограми и в деня на снимките заковава кантара на 96 килограма. Заедно с Уолбърг са в една категория. Любопитното тук е, че актьорът вече разработва собствена серия за качване на килограми (преди снимките е тежал едва 74 килограма). На финала на филма признава, че не е използвал нищо друго. Точно тук идва на помощ и популярният холивудски треньор Браян Нгуен. 

Само една година по-късно идва и „Комарджията“. Холивуд не иска да си спомня за нацепения Марк и бързо напомнят, че се изисква драстично отслабване за по-сериозно влизане в ролята. И само след 27 килограма по-късно, наблюдавате един актьор, който ви кара да станете и да счупите телевизора. Ако пък сте пропуснали тази лента, силно я препоръчваме! Тайната за свалянето на килолграми идва с изцяло течни храни и зеленчуци, както и сериозно кардио. Едрият кокАл не е бил оправдание. 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dig deep on those days when you aren’t feeling it. It will be done by the time you know it. @performinspired

A post shared by Mark Wahlberg (@markwahlberg) on Aug 31, 2018 at 9:22am PDT

 

След като видяхте фитнес изявите на Уолбърг, едва ли е изненада, че той прави 2-разови тренировки, започва деня си в 2 и 30 сутринта, за да тренира, ляга в крайо камера (онази с ледовете), за да се възстанови по-бързо, работи и в 4 часа започва своята втора тренировка. Денят му приключва в 7 и 30 вечерта и започва няколко часа по-късно. Интернет славата на актьора също не страда от липса на внимание, в Instagram разполага с 10 милиона и половина последователи и мнозина го следват заради тренировките. 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Had to recover these last two days and now ready to hit it hard once again. #recovertoperformbetter @performinspired @drchristophervincent

A post shared by Mark Wahlberg (@markwahlberg) on Sep 10, 2018 at 5:33pm PDT