Катарзис за родния футбол и една торба оправдания

Катарзис за родния футбол и една торба оправдания

Не знаем дали 6-и септември е бил специален празник за родните национали или просто Петър Хубчев се е изморил от критики за ходещите мъртви а.к.а. предишните футболни изяви на националите, но става някаква футболна аномалия. Не само, че лепнАхме една звучна плесница на словенците, но и очевидно победата се е усладила на младите надежди. Пък и може ли да ги вините, за първи път от много години, псувните не бяха по техен адрес.

Сега следва най-трудното – запазване на настоящата форма. С други думи, господата трябва много да се пазят от барове, щастливи часове и други специални места – трапове на Дионисий. 

В петък видяхме какво се случи с милите словенци, които побързаха с оправданията, че са паднали от много скромна и слаба България. Горките, отдавна са забравили, че имаше време, в което сме ги шамарили за добро утро и добър вечер. Словенските колеги побързаха да споделят, че са били по-силни и по-опасни в играта. Божидар Краев тук се смее с глас. Забавно, по-силни и по-опасни, а с гол в първите минути или по-скоро от съблекалнята. Нейц Гърлич, авторът на комедията, заявил, че словенците бързо трябва да забравят боя от България, очакваме с нетърпение и коментара за боя от Кипър, а до боя от Норвегия може да развият и амнезия за цялото им футболно участие. Словенските национали отрекли, че са паднали и от сборна футболна формация, цъкаща между блоковете. Макар и това да не е потвърдено, никой не може да отрече, че една 11-ка от Враца е получила специално словенско пиво. 

Критиците биха казали, че Норвегия просто нямаше късмет и възможности да върне родната футболна статистика обратно в коловоза, но късмета е за силните, нали? Пък и как се играе срещу такива ГМО другарчета? Левиатаните пробваха с глава, крака, само с ръце не можеха, но за 90 минути си личеше, че имат такива мераци. И какво излезе от цялата работа? Страхил им взе страха, надскача ги и остави бедния Йорщайн да се чуди това сън ли е или пак злоупотребява в Амстердам! Така или иначе, господата и до този момент се чудят къде точно са сбъркали. Използвайки словенската практика, норвежците побързаха да се оправдаят и да обяснят, че футболът на балканите бил смешен. Смешен е, другари от севера, ама минете после и покрай агитките. Там какъв смях пада и от сърце и през зъби, без също. 

Не знаем с какво хранят господата или какво им говори Петър Хубчев, практически му е позволено всичко, дори и да плаши младите със снимки на Лепа Брена от настоящия период! Важното в този случай е, че футболното място за родна легенда, постигаща успехи в европейското клубно ниво е вакантна. Висока е, спор няма, все пак никой не може да отрече успехите на Бербо, както и на останалите около него (Божи 86 също даде своето), ала няма да мрънкаме, ако се появи един футболист от ранга на Гришо за тениса. 

А и реалистите отдавна са забелязали, че родните футболисти няма какво да губят. Плюенето по медиите е факт, очакванията са ниски, изискванията – високи и цялата порочна комбинация от това може да доведе до повече главоболия. Положителната страна на нещата е, че родният запалянко е толкова жаден, че вече и на капковите успехи ще ликува. В нулевата позиция ще можем да спекулираме, че отново имаме млади момчета, които трябва да се обиграят, но пък признайте, че е приятно, когато фаворитите бъдат напердашени и трябва да се оправдават като налюбена девойка в селска дискотека! 

Реално трябва да забележим, че септември и предстоящите месеци ще бъдат пълни с изненади за господата. Първо ще станем свидетели на извънземната красота на гимнастичките, които ако трябва да бъдем честни, всеки път доказват, че някаква висша сила танцува покрай тях. След това ще има изпитание и за Кобрата. Чухме клишетата на братчеда Фюри и честно казано не сме особено очаровани, същият не е безсмъртен и има загуби, следователно хич да не си мисли, че е безсмъртен. И като за десерт ще напомним, че имаме една прясна, прясна победа над Финландия, защото аватарите играят под български флаг – последното може да се провери с резултата. Та каква по-голяма награда се пада, освен секс, спорт и други щастливи изживявания за есента? 

 

Коментари