10 неща, които не знаете за п*ниса

Макар че много от мъжете са сравнително запознати с пениса си и неговата функция, повечето от господата не знаят в подробности колко е интересно мъжкото им достойнство.

Често мъжете наричат пениса си с различни имена, но независимо какъв прякор му сложат, това няма да промени функцията му. Истината е, че освен най-удивителната си задача – да създава поколение, този орган има още интересни неща, за които вероятно не сте знаели. Предлагаме ви да научите 9 интересни факти за пениса.

Всички ние можем да кажем, без да се съмняваме, че пенисът на нашия баща работи, както и дядо ни, и баща му и т.н., през поколенията, докато стигнем до раждането на човечеството.

Пенисът е древен. Само в случай, че се чудите, най-старият пенис е на 425 милиона години, а вкаменелостите му принадлежат на артропод, наречен Colymbosathon ecplecticos, което означава „удивителен плувец с голям пенис“ на гръцки език.

Заслужава си да отразите ролята му в оцеляването на нашия вид следващия път, когато се изненадате от това колко лесно пениса се „активира“. Що се отнася до възпроизводството, фалшивата възбуда е по-добра от пропуснатата възможност.

Както писателят Мококома Макхоноана веднъж пише: „Дори най-великият актьор в света не може да фалшифицира ерекция“. Това ни води до първия факт за пениса.

1. Първата ерекция

Пенисите се раждат готови. Често е бебетата да напуснат матката с ерекция. Дори преди момента на раждане, ултразвуковите сканирания понякога показват плод с напълно оформена ерекция.

Според проучване от 1991 г. ерекцията на плода се появява най-често по време на случаен сън (REM) сън. И тя може да се случи няколко пъти на час. Никой не е съвсем сигурен защо, но може би това е начинът, по който тялото тества нещата и да ги поддържа.

2. Пенисът е два пъти по-дълъг, отколкото мислите

Много хора могат да се утешат с този факт: пенисите са по-дълги, отколкото изглеждат. Всъщност около половината от цялата му дължина е в тялото.

3. Митът за обувките

Да оставим настрана, нали? Според проведено проучване няма връзка между размера на обувката и дължината на пениса.

Въпреки че едно по-старо проучване, публикувано през 1993 г., установява, че дължината на пениса е свързана както с височината, така и с дължината на крака, резултатите са непълни и авторите заключават: „Височината и размерът на стъпалото няма да служат като практическа оценка за дължината на пениса.“

Също така, Международният вестник на Impotence Research публикува иранско проучване заключва, че „размерът на пениса е по-скоро свързан с възрастта, височината и дължината на показалеца“, но не и размера на стъпалото.

4. „Сутрешна ерекция“

Повечето мъже имат 3-5 ерекции всяка нощ – най-вече по време на сън REM, както при момчетата в утробата. Сутрешната ерекция не е нещо толкова приятно, колкото звучи.

Все още не е ясно защо се случва това. Но една теория е, че тя може да помогне за предотвратяване на намокрянето на легло; Ерекцията възпрепятства уринирането.

Известно е, че пълен пикочен мехур стимулира нервите в подобен регион, в сравнение с тези, участващи в ерекцията. Но тъй като жените преживяват нещо подобно – нощни обриви на клитора – предотвратяването на намокрянето на легло вероятно не е целият отговор.

Друго евентуално обяснение е, че сънят REM е свързан с изключването на клетки, които произвеждат норадреналин в локусния коерулус, който е в мозъчния ствол. Тези клетки инхибират тонуса на пениса. Така, чрез намаляване на инхибирането, пенисът става изправен.

Каквото и да е причината за нощните ерекции, те могат да бъдат полезни като диагностичен инструмент. Ако човек има затруднения при постигане на ерекция, когато е буден, но се възбужда, когато спи, това е индикация, че има психологически проблем, а не физически проблем.

5. Една последна ерекция

Установихме, че може да се получи ерекция в утробата и по време на сън, но това може би е още по-изненадващо: ерекцията на смъртта. Също така се нарича ангелска похот или терминална ерекция, това се случва в моментите след смъртта.

Най-често това се случва при мъже, които са починали от обесване; учените вярват, че това може да се дължи на сигнал до церебелеца. Той се получава обаче и при смърт от рана от огнестрелно оръжие в главата, увреждане на големи кръвоносни съдове и отравяне.

6. Можете да счупите пениса

Макар да сме сигурни, че няма кости в пениса, то също може да бъде счупен. Най-често това се случва по време на интензивен секс, въпреки че има случаи и на мъже, които са паднали от леглото с ерекция.

Фрактурата на пениса, както е известно, всъщност представлява разкъсване на влакнестия покрив на кавернозните корпуси, което е тъканта, която става изправена, когато се насити с кръв.

Моментът на фрактурата е съпроводен от шумолящ звук, силна болка, подуване и – неочаквано – приветливост.

За щастие това не се случва много често и ако се лекува бързо, пълната функция може да бъде възстановена. Внимание, ако това се случи с вас, не позволявайте на смущението да ви накара да се забавите. Отидете на лекар възможно най-скоро.

В проучване, изследващо 42 случая на фрактура на пениса, най-опасната поза е определена „жената отгоре“.

7. Без мозъка

Повечето мъже имат много малък контрол точно кога да еякулират. Това е отчасти защото не включва мозъка. Сигналът за еякулация идва от гръбначния генератор на еякулацията. Този регион в гръбначния мозък координира необходимите функции.

Разбира се, мозъкът има някакъв принос в тези неща – мисленето за нещо друго е добре известен начин за забавяне на събитието, но гайките и болтовете на цялата операция са именно в гръбнака.

8. Ъгълът на гърба

Човешката ерекция може да сочи в почти всяка посока. Напред, наляво или надясно, нагоре или надолу, няма правилно или не. Няма такова нещо като уникален ъгъл.

Следните данни идват от проучване, което измерва ерекцията на 1 565 мъже.

На фигурите по-долу, ако пенисът посочи директно нагоре, той е измерен като 0 градуса, а ако е насочен напред (хоризонтално), той ще бъде 90 градуса:

0-30 градуса – 4.9 процента от мъжете

30-60 градуса – 29.6 процента от мъжете

60-85 градуса – 30.9 процента от мъжете

85-95 градуса – 9.9 процента от мъжете

95-120 градуса – 19.8 процента от мъжете

120-180 градуса – 4.9 процента от мъжете

Така че, ако някога сте се притеснявали, че вашият шап е малко космат, не се притеснявайте – вие сте нормални. Докато сме на темата „нормалност“, много малко пениси са прави; те могат да се крият във всяка посока. Крива до 30 градуса все още се счита за нормална.

9. Царевичните пръчици предотвратяват мастурбацията?

Те наистина не го правят. Въпреки това, д-р Джон Харви Келог – производителят на зърнени закуски – се надява, че това ще се случи. Той изобретил тези и други продукти, защото си мислел, че обикновените храни ще избавят американците от „греха“ на мастурбацията.

За щастие, в наши дни производителите на храни прекарват по-малко време, опитвайки се да убедят младежите да се откажат от мастурбацията.