Брокер от Уолстрийт отказа да спазва диета и свали 100 килограма със свои собствени 7 правила

За 30 месеца брокерът Джон Габриел успява да свали 100 килограма без каквито и да било диети. В първите месеци е много важно да въведеш ред не в чинията, а в главата и изобщо в живота си, споделя той.

Джон е брокер от Уолстрийт и е свикнал да систематизира всяка информация, която минава през ума му.

Разделя се с излишните килограми с помощта на седем прости правила, които въвежда в живота си самостоятелно.

Ето ги и тях:

1. Плюх на диетите и започнах да подбирам хранителните вещества

Оказа се, че през целия ми живот организмът ми е изпитвал недостиг на омега-3 мастни киселини, висококачествени протеини и витамини. Имайте предвид, че в нито една диета не се говори за тези неща. А това е голяма грешка. Промених начина си на хранене така, че да получа достатъчно количество от всички вещества, от които се нуждая. И знаете ли какво? Гладът ми за бонбони и чипс се изпари! Просто повече не ми се ядяха. Явно те са съдържали онези вещества, от които организмът ми се е нуждаел.

2. Излекувах червата си

Не можете да си представите колко е важно да имате здрави черва. Хората редовно преяждат, защото червата им не могат да извличат ефективно необходимите вещества от храната. В паниката тялото се запасява с мазнини.

В допълнение, проблемите с храносмилането провокират възпаления, които влияят на хормоналния фон. Приемайте повече пробиотици (кефир, кисело мляко) и продукти, които съдържат „правилните“ храносмилателни ензими.

3. Преосмислих режима си на спане

Много е важно да нормализирате съня си, да лягате рано и да ставате рано. Всеки един проблем със съня води до качване на килограми. Причината отново е в хормоните. Безсънието също променя хормоналния фон. То води до високо ниво на кортизола, който ви кара да ядете вредни храни, за да преборите чувството на депресия. Но нездравословната храна само временно „решава“ проблемите ви и провокира производството на кортизол в бъдеще.

Не говорим за това, че нощно време непрекъснато ви се иска да влезете в хладилника, за да хапнете нещо, с което да си осигурите здрав сън.

4. Разрових се в главата си

И още за кортизола. Второто му название е хормон на стреса. Спите лошо – предизвиквате стресова ситуация за организма. А това, че стресът влияе на апетита, сигурно вече ви е известно. Започнах да медитирам и да си представям всеки свой следващ ден.

5. Разбрах какво е детоксикация

След няколко месеца проучване, достигнах до раздела за токсините. И разбрах, че организмът използва мастните клетки, за да съхранява излишните токсини. До този момент вече бях свалил 70 килограма, но трябваше да се отърва от още 30 и точно в тях се бяха натрупали всички мои токсини. Затова се увлякох по детоксикацията. Започнах да „прочиствам“ организма си с големи количества вода с лимонов сок, ябълков оцет, зелени сокове. Започнах да ям много зеленчуци, салати, кълнове, фибри.

Последните 30 кг. свалих много по-бързо от първите 30, въпреки че трябваше да бъде точно обратното. Всички отслабващи знаят колко лесно е да започнеш да сваляш килограми и колко много усилия ти струва раздялата с последните.

6. Спрях да се притеснявам за пари

Ще кажа нещо много странно, но то е вярно. Колкото по-малко човек зависи от парите, толкова по-щастлив и слаб е той. Преместих се в по-евтина къща, започнах да харча по-малко за модерни джаджи, дори започнах да си отглеждам зеленчуци. Спрях да се притеснявам за парите. А когато започвах да нервнича, знаех, че мога да отида в градината, да изям един домат, които сам съм отгледал. Това е много по-добре, отколкото да пребориш стреса с шоколад.

7. Признах си

За да решите проблемите си с килограмите, трябва веднъж завинаги да си признаете, че не сте такъв заради гените или заради тежките си кости, а защото сте мързелив. За да се справите с наднорменото си тегло, ще трябва да се научите да не се боите от този свят. На мен ми помогнаха медитацията и практиката за визуализиране. Така успях да се отърва от психическите травми, които ме преследваха непрестанно.

Около 65-70% от познатите ми с наднормено тегло страдат именно от „емоционално затлъстяване“. На много хора им е некомфортно да живеят в обкръжаващия ги свят и подсъзнателно се чувстват в голяма безопасност в своя „защитен“ дебел глобус. Разбира се, това звучи много странно, но е вярно.

Коментари