Колко храна изяжда един истински атлет

Колко храна изяжда един истински атлет

Храната изиграва много важна част в живота на всеки човек. Никой не може да оцелее без храна, а модерният свят успя да превърне любовта към вкусното в болестно състояние. Наднорменото тегло не винаги е следствие от злоупотребата до хладилника, ала нека не забравяме, че вълчият глад не е помогнал на никого. Нито един атлет не се е отрекъл от храната и не смята, че лишенията ще помогнат за свалянето на килограми.

Топенето на килограми става със спортуване, по-малко оправдания и огромна воля! Всичко останало е просто рекламен трик. Ето няколко човека, които не се лишават от нищо и изглеждат достатъчно впечатляващо. 

Мат е по-големият!

Мат Калил

Той играе за Минесота Викингс и не спира да поддържа впечатляващата си маса от 142 килограма. Американският футболист (не говорим за европейски футбол в този случай) винаги иска да си тежи на мястото и бързо наваксва изгубените килограми с джънк. Причината за отслабването е скорошна пневмония. Атлетът консумира около 7000 калории на ден, а любимите му храни са пица, бургери, бекон, яйца, сирене и наденички. Като допълнение консумира протеинови шейкове, обожава спагетите и през нощта посещава хладилника за по-дребни храни като чипс и други подобни. 

Майкъл Арнстейн 

Той тича на дълги разстояния и консумира предимно сурови храни. Маратонецът е запален вегетарианец, който набавя до 6000 калории само от зеленчуци. В резултат на този хранителен режим, същият атлетът успява да свали цели 17 минути от времето си. Очевидно може да се живее и само с плодове и зеленчуци. 

Не му личи!

Майкъл Фелпс

Плувецът не се лишава от нищо, след като плува по-бързо от торпедо. На ден успява да набави до 12 000 калории, а физиката му е съвършена на олимпиадата през 2008-ма година. Фелпс обожава качествената храна и не се лишава от нищо, а дневната му доза се състои от спагети, цяла пица, сандвичи с пържени яйца (поне 3), овесени ядки и пържени филийки. Диетата му е толкова впечатляваща, че много хора си организират състезание, в което да консумират дневната хранителна дажба на плувеца.

Дуен Джонсън

Кечистът/атлет/актьор е започнал да се превръща в истинско копие на Годзила и съвсем скоро може да задмине и Арнолд по размери. В дневното му меню може да откриете сериозно количество кафяв ориз и риба. Атлетът изяжда около 372 килограма риба на година. Хранителният режим може да бъде много монотонен и по тази причина се добавят измамните дни, в които се консумира всичко, което атлетът пожелае. 

Юсейн Болт

Докато някои хора обичат разходките до McDonalds, Болт направо ги боготвори. Най-бързият човек на планетата е прекарал по-голямата част от времето си в заведението за бързо хранене, консумирайки 47 000 калории под формата на пилешки хапки. В менюто му са добавени пържени картофки и ябълков пай за междинно хранене. Това е било менюто му за закуска, обяд и вечеря.