Специалисти установиха от колко с*кс се нуждаят жените! Резултатите са потресаващи!

Настроението на една жена може да се прецака от много неща – излишни килограми, целулит, бръчки… Но това, което по никакъв начин не може да се отрази негативно на душевното й състояние, е сексът!

Наскоро Асоциацията на американските психолози проведе анонимно допитване сред жени на възраст между 28-55 години от най-различни социални групи. Въпросът, на който дамите е трябвало да дадат отговор, бил следният: „От колко секс се нуждаете, за да се чувствате сексуално пълноценна?“.

Резултатите били потресаващи, а най-често разпространеният отговор звучал така: „Колкото повече, толкова по-добре!“.

Научавайки за експеримента на американските си колеги, и други психолози са решили да направят подобно изследване в своите страни.

Секс допитвания са били направени в Англия, Франция, Германия, Италия. Можете ли да се досетите какъв е бил най-разпространеният отговор, който са получили специалистите? Точно така – „Колкото повече, толкова по-добре!“.

Ах, тези жени! Кой би предположил, че нежният пол мисли за секс не по-малко от мъжете! А може би тези данни са резултат от сексуалната революция?

От колко секс се нуждаем, за да сме здрави?

Половите контакти, от които се нуждаем, за да сме здрави, зависят от възрастта на човека. След многогодишни наблюдения на пациентите, е станало ясно, че:

• От 20-25 години – 4 пъти седмично

• От 25-30 години – 3 пъти седмично

• От 30-40 години – 2 пъти седмично

• От 40-50 години – по-малко от веднъж седмично

• От 50-60 години – веднъж на 2 седмици

• Над 60 години — най-малко веднъж месечно

Своята гледна точка към статистиката дава и ценител на източната философия. Той казва така: „За здравето на всяка жена е достатъчно такова количество секс, което й позволява да се чувства достатъчно здрава“.

А от колко секс се нуждае една дама, за да е щастлива? Това е съвсем друг въпрос. Тук всичко е индивидуално.

Максимата „количество – в качество“

Сега мнозина от вас сигурно четат и си мислят: „Нима всичко е в количеството?“. Разбира се, че не! Но не забравяйте философския закон, че количеството неизменно води до качество. Ако не получавате удовлетворение от половите си контакти, не се отказвайте от тях! Всяка жена може да подобри секса. Няма да лъжем, че това е изключително елементарно, но ако приложите търпение и изобретателност, ще бъдете в състояние най-сетне да получите удовлетворение. Но ако няма количество… За какво изобщо да говорим?!?

Естествена секс терапия

В днешно време всички са толкова образовани на тема секс, че едва ли се налага да говорим за опасностите, които той крие (нежелана бременност, инфекции, травми). Заслужава си обаче да споменем част от преимуществата, които може да ни донесе (освен върховната наслада, разбира се).

Специалистите твърдят, че редовният полов живот намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Вероятността от инфаркти и инсулти се намалява двойно. При редовен полов живот процесът на кръвообращение протича много по-ефективно, което допринася за пълноценен поток на кръв към всички органи, т.е. за пълноценното им функциониране.

Освен това, редовният секс осигурява добра двигателна активност, един вид гимнастика за мускулите на цялото тяло, което им позволява да съхранят жизнения си тонус. При редовен секс поцесът на изгаряне на калории се нормализира; редовно се отделя ендорфин, известен повече като хормона на щастието; повишава се имунитетът, което означава, че сексът е много добра профилактика срещу всякакви болести, вируси и епидемии.

Високата хормонална активност се отразява много добре на състоянието на кожата, косата, зъбите и ноктите. Правейки секс, вие не спирате да се подмладявате! И никога няма да страдате от депресия и други психични и нервни заболявания.

Не се страхувайте да бъдете прекалено сексуална! Не се притеснявайте от това, че искате често да правите любов, а от това, че нямате желание за полови контакти. Ето това си е наистина катастрофа! Но и в този случай не следва да драматизирате! Всичко е поправимо. Започнете да следвате максимата „количество – в качество“.

Каквито и проблеми да имате, рецептата е една: Секс трябва да се прави! /jenata.blitz.bg