Мъжките занимания, които жената няма да разбере

Мъжките занимания, които жената няма да разбере

С наближаването на малката почивка и преоткриването на новата социална мрежа за абитуриентите, решихме да се фокусираме върху някои много специални мъжки занимания. В повечето случаи са толкова странни, че ако можеше някой да ни види, сигурно щяхме да получим усмирителна риза. Благодарение на Марс и Венера, разликата се проявява дори на нивото на удоволствието – срещата се случва някъде на сексуалната скала. И след като имаме цели 4 дена за почивка, решихме да се фокусираме върху някои любими занимания, които милото никога няма да разбере.

 

Завръщането към ретрото

Основната причина всичко да става ретро е, че преди много години, изпитвахме емоция от всичко за първи път. Тогава можехме да гледаме Terminator и да се впечатляваме от ефектите, радвахме се на комедиите на Еди Мърфи, Брус Уилис имаше коса, а музиката все още бягаше от кварталната кръчма с покана за смесени бойни изкуства. Ето защо по-често ще гледаме старите класики като „Жега“, защото тогава имаше хора, които можеха да правят истинско кино. И какво като сме го гледали 2000 пъти, мило, той все ще е по-добър от глупавия „Twilight“ и сивотата. Един достатъчно добър плейлист ще ни накара да седнем пред дивана и да си припомним онези славни времена без фейсбук, без харесвания на снимки, статуси, чатове и всичко останало. Дори можем да завъртим и еротичното творчество на Памела в лицето на „Спасители на плажа“. Хубавото да бъдеш стар е, че си видял нещо по-хубаво. 


Дзен и изкуството на самотата

Да бъдеш сам не те прави самотник. Това е мъжкото дзен състояние, в което можете просто да уставите душата да си почива, докато вие оценявате червеното вино в системата си. Както всички други мъжки същества в този свят, ние също изпитваме нужда от времето за себе си. Това означава да се разходим сами по магазините, за да си гледаме джаджите, електрониките и всичко, в което не са замесени дрехи, разпродажби и промоции. Това е времето, в което можем да поговорим с някой за турбини, клапъни, дъна, видео карти, лампови усилватели и всякакви други форми на щастието, за които се борим през цялото време. Понякога наистина завиждаме на Йода за неговата тотална медитация в Дегоба, както и на Дезмънд, който прекара няколко години в бункер, пишейки числа на компютър, слушайки най-добрите рок парчета с достатъчно време за тренировки, четене на книги и пълно дзен щастие. Къде да подпишем и заминаваме веднага! Дори се радваме и на колонизаторите на Марс, които ще имат цяла планета за себе си, какво като няма въздух, тяхна си е!


Към старите книги

… понеже новите отдавна не са изкушението, което литературата носи, старите книги могат да свършат много работа по темата. Един от любимите сладки грехове е свързан именно с това, да отворим онези книги с познатия хартиен аромат. Да прочетете стара книга е като да се върнете назад във времето, за да потърсите пропуснатото. Може всичко да е познато, но вие вече няма да сте същият, както и книгата. Хераклит е казал, че не можете да влезете два пъти в една и съща река, както и никога няма да можете да прочетете два пъти една и съща книга – променяте се и двамата. Колкото и технологии да ви предложи света, тези символи ще бъдат най-бързият метод за събуждането на мозъка ви, а това изживяване може да е много по-добро и от секса. 


Автомобилът

Не можем да преброим похарчените пари за алкохол и жени, както и милионите хвърлени по колата, но можем да заявим, че от всички колата отвръщаше максимално бързо на любовта ни и инвестираното време. Поддържането на автомобил в днешно време е престъпление срещу автомобилната индустрия, защото моментално ще забележите как веднага се появяват оферти за нови коли и нови лизинги, но когато обичате нещо, парите са без абсолютно никаква стойност. Да притежавате една метална черупка, която да се превърне в истински телепорт е прекрасно изживяване. Знаете, че по всяко време можете да теглите една цветна на всички проблеми и да изчезнете някъде безцелно, без да се налага да мислите за посоката. Зад волана посрещате повече изгреви и залези, помирисвате комбинираният дзен аромат на морска вода с бензинови изпарения, наслаждавате се на хрупащият сняг под гумите, радвате се на завоите, които всяка планина крие зад себе си и с всеки следващ километър осъзнавате, че това е най-доброто откритие, което може да бъде направено от човека. Ето защо прекарваш уикенда в почистване, измиване, оформяне и доразработване, защото машината, за разлика от много други, оценява всяка секунда внимание. 


Тренировките

За разлика от всеки друг спорт, във фитнеса ще откриете само един голям противник – самите вие. Това е спортната дисциплна, в която се изправяте срещу всички ваши ограничения, джънк храната и желанието за развитие. Вдигането на тежести и до днес се смята за един от най-неблагодарните спортове, защото всичко се връща обратно, след като спрете да се занимавате – шкембето, любовните дръжки, малките ръчички и всичко останало. Ако не се откажете след шест месеца, ще осъзнаете истината – всички ограничения са в главата Ви и сте точно толкова изморен, колкото искате да бъдете. Виждали сме същества, които на инат вдигаха 3 пъти своята телесна маса, прекарваха часове в залата и не се оплакваха. Виждахме и такива, които идваха само за муцки и селфита в огледалата. Фитнесът остава най-добрият пример за живота, колкото повече се стремите да постигнете нещо, толкова по-големи са шансовете. В обратният случай мечтаете за нещо, което може да се случи.