Загадка, която ще ви побърка! Кажете как тази принцеса е избягала от царството

Преди това пък ви показаха снимка, на която имаше куп нередности. Малко след това ви провокираха  с една„семейна“ загадка за Мария, която взриви мрежата.

Сега обаче решиха да ви потопят в един приказен свят, свързан с принцеса, замък и.. бягство

.

Е, условието на загадката, която трябва да решите е следното:

В едно далечно, далечно царство преди много, много години имало един цар, който не позволявал на никого да напуска двореца му, както и не давал никой да влиза в империята му.

Достъпът до царството му ставало само през един мост. Кралските заповеди гласели, че всеки, който се опита да избяга навън, трябва да бъде убит. И всеки, който направи опит да влезе в царството трябва да бъде прокуден обратно. 

Мостът се охранявал денонощно от пазач, който седял в една от кулите. Той обаче си почивал само по пет минути, в които мостът не бил охраняван. А за да измине целия мост на човек му трявали осем минути.

Е, един ден принцесата обаче решила да избяга. И – успяла!

Но как го е направила без да бъде убита, както гласяла царската заповед?

Ако сте помислили достатъчно може да видите верния отговор по-надолу.

Щом пазачът отишъл на пет минутната си почивка принцесата започнала да ходи по моста. Тя ходила в продължение на пет минути. Малко преди времето да изтече тя тръгнала към вратите на царството. Точно тогава пазачът я видял и както гласи царската заповед – всеки чужденец трябва да бъде прогонен, той я прокудил и така тя избягала без да бъде убита. / jenata.blitz.bg