Това е научно доказано метод! Мерете се в този определен ден от седмицата и отслабването ви ще е гарантирано

Меренето на килограмите в сряда помага най-много за отслабване, защото теглото тогава най-малко се колебае и стойностите са най-верни. Така най-лесно се сравнява теглото през различните седмици. Хората обикновено са най-тежки през уикенда, след това натрупаното малко се стопява.

През почивните дни теглото зависи от програмата – дали хората излизат, дали са на гости или си стоят кротко у дома.

Картината във всички случаи не е точна, обясняват финландски учени, цитирани от Vesti.bg. Редовното контролиране на теглото помага за спазването на диета, защото хората си спомнят каква е целта им.

Много клубове за отслабване са възприели практиката всички да се мерят пред другите веднъж седмично за по-голям стимул. И това е интересно – Елиминационната диета – защо е добра за всеки – още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to Учените от университета в Тампере са наблюдавали 40 души с наднормено тегло, като са анализирали 2828 техни претегляния за една година. Резултатите показват, че времето и начинът на мерене е пряко свързан със загубеното тегло. „Колкото повече се мерите, толкова повече отслабвате“ – убеден е д-р Хеландер, ръководител на изследването. Хората, които не се претегляли повече от седмица, напълнявали. Онези, които се теглели веднъж седмично, имали най-голям успех, ако го правели в сряда.