Нека всеки да научи! Скоро ще я има навсякъде, струва буквално стотинки, а замества чувал с хапчета! Това е

Черна ряпа е тотален убиец на бактериите

Хапването на черна ряпа е препоръчително за хора, които боледуват от бронхит, ревматизъм, лумбаго и подагра. Зеленчукът оказва силно изразено диуретично и бактерицидно действие.

В състава му се откриват много минерали, най-важните от които магнезий, калциеви соли и желязо.

Черната ряпа съдържа завидно количество аскарбинова киселина, съединителна тъкан, белтъчини и захари.


 

Тя се счита за подходяща при хора, които се нуждаят от силно отхрачващо средство. За целта черна ряпа се употребява под формата на лековит сок.

Той притежава натрапчиво сладък вкус. Известен метод за лечение е и изрязването на ряпата точно в средата. Там тя се пълни с нужното количество мед.

Рецепта за самопомощ с черна ряпа

Ще ви предоставим една доста търсена в последно време рецепта, която се състои от изготвяне на чудодеен сок от черна ряпа. Той е изключително ефикасен срещу болестите.

За да приготвите напитката си, трябва да настържете на ренде ряпата, но заедно с нейната кора. Прецежда се през марля, но задължително в емайлиран съд, който след това се захлупва с капак.

Към сокът, който току-що получихте, добавете същото количество пчелен мед. От силният домашен лек приемайте по 1 супена лъжица 4 пъти в рамките на един ден.

Изцедената суровина не бива да се изхвърля. С нейна помощ ще приготвите още едно лекарство под формата на лапа.

Изцедената суровина се увива в марля и налага под лопатката за близо 20 минути. Отгоре не бива да се поставя найлон, а единствено памучна кърпа.

Съвсем скоро ще започне да се отделя натрупания секрет в бронхита. Изчакайте кожата да порозовее, преместете лапата под другата лопатка и си глътнете поредното количество сок от черна ряпа.

Само след броени дни от бронхита няма да има и следа. Лечението е много ефикасно и резултатно!

Такива компреси са действени още при подагра, ревматизъм, лумбаго и радикулит. Ако кръстът ви се схване, което е особено неприятно, възползвайте се от лечебната мощ на лековитото средство.

Черна ряпа като храна и лекарство

Много хора я предпочитат просто като храна, но тя се използва и като лекарство от много години. Средството има специфичен вкус и аромат.

То помага още при камъни в бъбреците. Прави се и захарен извлек от черна ряпа, който се прилага при ишиас, против кашлица и за премахване на глисти.

В народната медицина е познато друго приложение на черната ряпа.

Очукани семена от зеленчукът служат като силно противогъбично и антимикробно средство единствено за външно прилагане пише zdrave.ws.

Всяка минута очаквай новина в