10 абсурдни закона в Обединеното кралство

10 абсурдни закона в Обединеното кралство

1. Може би най-абсурдният закон, прокаран от правителството на Великобритания, забранява на хората да умират  в Парламента, тъй като това е кралски дворец.

 

2. Също така внимавайте да не поставите върху писмо пощенски печат с образа на кралицата с главата надолу, защото това ще се третира от властите като предателство.

 

Image result for the queen of england gif

 

3. Всички небелязани лебеди принадлежат на кралицата и всеки опит да бъдат изядени се счита за незаконен.

 

4. Не мислете дори да пеете на публично място Честит Рожден ден на някого, дори да е ваш близък, в противен случай ще трябва да си платите. В края на краищата песента е защитена с авторски
права.

 

5. Не знаем колко от вас ви касае тази забрана, но нямате право да посещавате Парламента, носейки броня. Този закон датира още от 1313 г.

 

Image result for the queen of england gif

 

6. Според закон от 1824 г., просенето е незаконно, така че помислете пак, ако решите да молите някой за дребни.

 

7. Незаконно е след 8 сутринта да си тупате килима.

 

8. Според Закона за Столичната полиция от 1839 г., незаконно е да се напиеш в бар или „пазач на обществена къща да позволява пиянство в помещенията“.

 

Related image

 

9. Според закон от 1839 г. е незаконно да чукаш на нечия врата и да си тръгнеш. Това включва звънене на звънец без извинение.

 

10. Благодарение на закон от 1322 г., всички китове, които се намират в рамките на Обединеното кралство, принадлежат на Короната.

 

Image result for london funny gif

Коментари