6 неща, които никога не бива да правите в Лас Вегас

Лас Вегас приветства над 42 милиона посетители само през 2017 г. и обикновено е сред петте най-посещавани дестинации в САЩ всяка година. Голяма част от града е създадена, за да прави туристите щастливи (и за да харчат пари), като е чудесно място за парти, хранене, пазаруване, хазарт и забавления под неоновите светлини, пише profit.bg.

Но градът е и просторен пустинен метрополис с много „капани“, които трябва да избягвате.

Преди да резервирате първото си (или поредно) посещение тук, вижте няколко съвета относно това какво не бива да правите в Града на греха.

1. Не забравяйте да вземете мерки за слънцезащита

Лас Вегас технически е построен в пустинята и летните месеци идват с много високи температури. Точно затова слънцезащитен крем и шапка са задължителни.

И един съвет. Колкото и екстремни да са температурите навън, винаги носете лек пуловер за казината, защото силните климатици могат да бъдат опасни.

2. Не носете фалшива лична карта

Партитата покрай басейна, нощните клубове, луксозните барове и казината със сигурност са примамливи и за по-младите, но ако нямате 21, дори не помисляйте за тях. А още повече пък да носите фалшива лична карта.

Лас Вегас има някои от най-тежките проверки за сигурност в страната, за да си гарантира, че всеки, който пие алкохол, има право за това. Ако някое заведение има пропуск, може да загуби лиценза си, затова мерките са много строги.

Същото важи и за казината, където всички играчи трябва да са на поне 21 години.

3. Не забравяйте да оставяте бакшиш

Туристическата индустрия в Лас Вегас е от ключово значение за икономиката и има армия от служители, които работят усилено, за да задоволят нуждите на посетителите. Затова не забравяйте да оставите бакшиш на пиколото, шофьора, камериерката, бармана и сервитьорите.

Разбира се, това е допълнителен разход, но е от жизненоважно значение за поминъка на тези хора.

4. Не плащайте за секс

Често срещан мит е, че проституцията е законна в Лас Вегас, но това не е така. Тук бордеите са забранени, а всеки, който се опита да подтикне към секс или проституция, може да бъдат изправен пред съда или глобен.

5. Не теглете от банкоматите

Ако сте в Лас Вегас, вероятно ще харчите пари. И въпреки че кредитните карти са приети навсякъде, не прибягвайте до теглене на пари от банкомат. В казината има високи такси за транзакция, средно 5 долара, докато в стриптийз клубовете тя е 10 долара.

Затова изтеглете преди идване кеш или ако се налага да теглите, нека това да бъде максималният дневен лимит, за да избегнете повторни такси за банкомат.

6. Не взимайте такси от улицата

Можете да опитате да хванете такси от улицата, но никой няма да ви вземе, защото в града има строго определени зони, обикновено пред казината. Тук има и споделено пътуване, като Uber и Lyft, но идеята при тях е същата.

Ако имате нужда от такси, слижителите на хотели и заведения с удоволствие ще ви повикат.