Тайнствената дъщеря на кралица Елизабет II, за която никой не говори

Името на принцесата е Ан и тя е единствената дъщеря на Елизабет II и принц Филип сякаш остава встрани от светските изяви на семейството и цялото внимание, с което са обгърнати кралските особи.

Ан Елизабет Алис Луиз Уиндзор е родена през 1950 година.

Принцесата поема повече от 500 публични ангажимента на година и въпреки понякога странното си поведение, тя е един от най-възхитителните членове на Кралското семейство, пише Vesti.bg.

Конете и конните състезания са нейната страст.

На 21-годишна възраст тя печели 3-дневно състезание по конна езда.

Тогава от BBC е избрана за личност на годината в категория „Спорт“ за 1971 г. В продължение на повече от 5 години се състезава за Великобритания, като печели сребърен медал както в индивидуални, така и в отборни дисциплини по време на Европейското първенство през 1975 г. в Германия. 

След това през 1976 г. участва и в Олимпийските игри в Монреал като част от националния отбор на Великобритания.

Въпреки че вече се е отказала от ездата, принцесата остава активна в света на конните състезания. През 1986 г. тя става президент на Международната федерация по конен спорт и е председател на Асоциацията по езда за хора с увреждания. Освен това Ан е и член на Международния олимпийски комитет. 

Ан се омъжва за свой съотборник и капитан на националния отбор Марк Филипс през 1973 г. в Уестминстърското абатство. Двамата имат две деца – Питър, които се ражда през 77г. и Зара – родена през 1981 г. 

В началото на 1974 г. беше извършен опит за отвличане на принцесата и въпреки че Ан беше невредима, нейният личен бодигард, назначен от двореца, беше прострелян по време на инцидента.

Принцесата и Филипс се развеждат през април 1992 г., а през декември същата година тя се сключва брак с Тимъти Лорънс, командир на Кралския флот.  Двойката не залага на грандиозна сватба, а по скоро на малка частна церемония.