Как да почиваш след фитнес

Как да почиваш след фитнес

Наближават първите дни от по-топлото време, което ще те накара да свалиш дебелите дрехи. Под тях е възможно да се покаже и добрия стар любовен тласкач. Предполагаме, че си готов да се засилиш към фитнеса, за да се пребориш с излишните килограми. В това няма нищо лошо, но след няколко посещения в залата ще усетиш добрата стара болка.

Знаеш какво са казали хората „No pain, no gain!“. Ако ти е омръзнало от контузии и мускулна треска, представяме няколко популярни и не толкова популярни метода за борбата с нея. Можеш да ги използваш и в борбата със стрес. 

1. Душът

Жените го свързват с много интересни преживявания, но основната му цел е да те събужда рано сутрин. Можеш да предотвратиш мускулната треска, ако редуваш температурата на водата. Един доста стар, но ефикасен трик е смяната на топла със студена вода. Пускай само гореща вода за 2 минути, а след това си играй на Титаник с ледена вода в продължение на 30 секунди. Повтаряш цялото упражнение четири пъти и можеш да бъдеш по-спокоен. Този метод помага на кръвта да достигне до мускулите, а и няма да си като убит след първата тренировка. 

2. Всичко с череши

Оказва се, че тези малки другари имат много полезно действие върху човешкия организъм след тренировка. Знаем, че сега не е сезонът, но можеш да ги заместиш с всички видове органични сокове и други подобни. Техният ефект е свързан с по-бързото възстановяване на мускулите. Препоръчано е да ги консумираш след тренировката, защото преди това можеш да блокираш естествените антиоксиданти в тялото си. 

3. Кардио

Тежките тренировки може да дават невероятен ефект, но е хубаво да ги разнообразяваш. Причината за това е, че стегнатите мускули не могат да пропускат аминокиселини, за да може да се възстановяват. Колкото по-стегнати са мускулите, толкова по-трудно става и възстановяването. Следователно можеш да обърнеш внимание на кардио тренировките. Редуването върши много добра работа. 

4. Цилиндър

Това чудо е създадено, за да подпомага възстановяването след тежка тренировка. Не сме виждали това чудо, но в интернет го хвалят изключително много и доста инструктори го препоръчват като основно занимание към края на тренировката. Ще намали риска от схващания и други „приятни“ ефекти от залата.

5. Стягащи чорапи

Не сме чували за нещо такова, но има много жени, които го използват за разширени вени. Да, няма да е най-красивото нещо в залата, но се оказва, че фитнес маниаците са открили друго интересно приложение на този продукт. Стягащите чорапи помагат изключително много за поддържането на кръвообращението. Кръвта няма да се задържа толкова много в краката, а ще засили своята циркулация, а от там ще се радваш и на по-добри резултати.