Ето как съпругата на Джордж Клуни, Амал покори света с висока класа с безупречно чувство за стил

Амал Клуни е адвокат от висока класа с безупречно чувство за стил. От спиращи дъха дизайнерски рокли до вдъхновяващи речи – тя е нежна, без да полага много усилия за това.

Дългогодишният й опит като юрист, съпътстван от неповторимия й вкус за тоалети, доказват, че тя има куража и ума да промени света.

Красивата съпруга на холивудската звезда Джордж Клуни – Амал Аламудин, е роденa на 3 февруари 1978 г.

в Бейрут, Ливан, пише Мариела Иванова за ntv.bg. През 80-те години на миналия век заради Ливанската гражданска война семейството напуска родината си и се установява в Джерардс Крос, Бъкингамшир.

През 2000 г. Амал завършва колежа „Сент Хю“ в Оксфорд. След това постъпва в Училището по право на Нюйоркския университет, за да получи допълнителна квалификация. Работи като чиновник в Международния съд. Владее три езика – арабски, английски и френски.

Амал работи в специалния трибунал в Хага на ООН – в прокуратурата за Ливан и в Международния наказателен трибунал за Бивша Югославия.

Списъкът й от високопоставени клиенти включва основателя на „Уикилийкс“ Джулиан Асанж, бившия министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко и затворникa Мохамед Фахми – журналист от „Ал Джазира“.

Аламудин е изнасяла лекции по международно наказателно право в множество университети, сред които Университета в Лондон, Новото училище в Ню Йорк, Хагската академия по международно право и Университета на Северна Каролина в Чапъл хил.

През 2013 г. Амал заема първото място в списъка на най-привлекателните адвокати в Лондон. На британските модни награди през 2014 г.  Аламудин бе избрана за най-стилна знаменитост, редом със звезди като Дейвид Бекъм, Кейт Мос, Кийра Найтли и Ема Уотсън.

Най-добрата приятелка на Амал разкрива, че мъжете преди Клуни се плашели от красотата и интелекта й.

„Тя беше избрана за най-горещ адвокат в Лондон, но аз се опасявах, че това няма да й бъде от полза, тъй като ще притесни мъжете около нея още повече“, споделя Ким.

Пред нея самата Амал признавала, че критериите й за партньор са изключително високи. Ким разкрива още, че след запознанството й с Джордж Клуни, приятелката й започва много повече да се усмихва и спира да пуши.

Клуни, който е един от най-харесваните ергени на Холивуд, среща красавицата в дома си на езерото Комо, Италия през 2013 г.

„Беше приятелка на мой близък. Дойдоха на гости в къщата ми, а след това я преследвах в продължение на месеци. Често й се обаждах и й пишех“, заяви Джордж в Шоуто на Елън Дедженирис.

Шест месеца по-късно Джордж предлага брак на Амал. Двойката подписва във Венеция, Италия през септември 2014 г. През 2017 г. се раждат двете им деца – близнаците Александър и Ела. Амал е президент на „Фондация Клуни за справедливост“, която основават заедно със съпруга си в края на 2016 г. Каузата на организацията е да има повече справедливост в съдебните зали, общности и класни стаи по целия свят.