Всички специални качества на текилата

Всички специални качества на текилата

Текилата винаги е била интригуващо алкохолно питие, позволяващо доста впечатляващ завършек на вечерта. Всяко време, в което решите да я пиете, завършва по един много различен, от плануването, начин. Освен за убиване на мозъчни клетки, както и за консумирането от пъпчето на някоя бамбина, питието е намирало и доста други приложения. Във входа на този научен труд, можем спокойно да заявим, че текилата е просто достатъчно перфектно и завършено алкохолно творение, напомнящо много за мексиканския еквивалент на ракията.

Ето някои други приложения, освен пиенето:

1. Синтетични диаманти

Няма да ги снесете след дълъг запой, спокойно. Мексиканските учени решили да комбинират текилата с други съставки като силикон или стоманен екстракт. Резултатът бил формирането на диамантени филми, които биха могли да помогнат във всяка една бижутерия за създаването на електрически изолатори или дори големи фалшиви диаманти. Макар и да обяснихме вече на главния, той продължава да се налива с текила и да чака чудото – има метален пирон в крака си, но не разбира каква точно е реакцията. 


2. Алтернативен източник на гориво

Точно както усещаш прилива на енергия, така може да започнеш да зареждаш колата с текила. Една от всички причини се изразява във факта, че растението, което ни дава текилата, може да се използва спокойно и за разработването на био гориво. Това е добра новина, особено след като знаем, че хората не го консумират и сщо така животните го избягват, а и пустинният климат изобщо не е проблемен. По-важното в този случай е, че не искаме да изгубим питието. Английските учени от Оксфорд може да си гледат работата, ние ще зареждаме себе си с текила и всички възможности да въртим педалите на колелото. Почти никакви вредни емисии, с изключение на високите баири. 


3. Отслабване

Не си мислете, че говорим за наливане с текили и отслабване по този начин. Тук можем да говорим за друг метод, който не се обвързва с извличането на дестилата. Самото растение може да помогне за абсорбирането на мазнини и намаляването на нивата на холестерол. Лошата новина е, че след ферментацията, растението губи всичките си шансове да помогне по този начин. По тази причина най-добре е да пием текила и да си останем дебели и щастливи. 

4. Приспивателно

Повече от 3 шота текила биха довели до бързо и лесно осмъртяване и заспиване. Негативният момент идва, когато се събудите и главата се люшка и проклина цяла вселена. Според учените, един шот би могъл да има същия красив страничен ефект, особено ако имате проблеми със съня. Малка чашка преди лягане ще допринесе за доста по-лесното отпускане и отправяне към елисейските полета, а защо не и в помощ на Дикаприо за Inception? 


5. Предпазва от диабет

През 2010 година, учените установяват, че синьото агаве подпомага стимулирането на GLP-1 хормона и с това повишава продуцирането на инсулин в човешкото тяло. Най-вероятно Хемингуей щеше да се замисли, когато си поръчваше кубински дайкирита. Следващият път, когато Ви попитат защо пиете толкова много текила, не забравяйте правилния отговор – борите се с диабета, искате дълголетие, здраве, че и дори хубав сън!


6. Лекарство против настинка

Никакви аспирини, аналгини и всякакви други химии, текилата е тук, за да спаси деня. Нека не забравяме, че лекарите отдавна са доказали от какво имаме нужда, когато се разболеем – много течности. Жалко е, че не са били по-точни, все пак и текилата е напитка. Мексиканският био аспирин представлява комбинацията от малко текила, нектар от агеве (за прочистване на бактериите от гърлото) и малко лимонов сок за повече витамин C в тялото. Макар и да има много скептици, масата го предпочита пред лекараствата – напълно ги разбираме. Тази зима, може дори да започнем да го практикуваме, в случай, че рецептата за ракия, мед и нещо за гасене бъде забравена.