Шестте златни упражнения на легендарния професор Кацудзо Ниши! Японският лечител спасява и нелечимо болни

“ Правилната поза е гаранция за здравето „, заяви добре известният японски лечител Кацудзо Ниши. Той вярва, че човек може да се излекува чрез познаване на няколко прости начина на изцеление. От личен опит Кацудзо дава 6 съвета, които влязоха в историята под надслов „Златни правила за здраве“.

Здравословната система на Ниши придоби широка популярност поради своята простота и дълбока източна мъдрост.

 Следователно, след като сте убедени в ефективността на тази практика, препоръчваме ви и малко практика!

Златните правила на Кацудзо Ниши

1. Твърдо легло
За любителите на мекото легло ще трябва да се признае горчиво, но трябва да спите на твърдо. Самият лечител казва: “ За да запазим навика на добрата поза, няма по-добро средство, отколкото непрекъснато да коригираме смущенията, които възникват в гръбначния стълб, като спим на твърдо, равномерно легло. Ако сте любители на съня в меко легло, ще позволите на нервите да атрофират и да се парализирате по такъв начин, че болестите ще дойдат при вас без покана .

2.

Твърда възглавница
Нито меко легло, нито мека възглавница … Тест! Всъщност всичко не е толкова трудно – за здравето можете да свикнете с него. Факт е, че ако спите на твърда възглавница, нашите шийни прешлени ще бъдат разположени в естествената им позиция. В противен случай те ще се наведат, което ще доведе до болка в областта на врата и гърба. Японците щяха да добавят: “ Изкривен врат е знак за кратък живот .“3. Упражнение „Златна рибка“
Упражнението коригира кривината на гръбначния стълб и по този начин елиминира претоварването на гръбначните нерви. Освен това нормализира кръвообращението, има благоприятен ефект върху сърдечната функция и като цяло стабилизира работата на основните органи на тялото.

4. Упражнение за капилярите

И капилярите трябва да бъдат обучени! В системата на лечението на Ниши има специална вибрационна гимнастика за крайниците. Вижте как можете да подобрите кръвообращението в тялото.

5. Упражнение „Затваряне на дланите и краката“
Координира работата на мускулите, кръвоносните съдове, нервите в корема, слабините и бедрата. Това упражнение се препоръчва за бъдещи майки, тъй като допринася за развитието на плода в утробата.

6. Упражнение за гръбначния стълб и корема
Функция на упражнението – възстановяване на киселинно-базовия баланс в тялото. Той също има благотворен ефект върху умствената енергия .

Напълно можете да се запознаете с тази система за възстановяване с помощта на видео, където Мая Гогулан разказва за всички нюанси на известната практика!

ки!

Както видяхте, нищо сложно! Следвайте тези препоръки и правете редовни упражнения – и скоро ще се подобри гръбначния стълб и ще забравите за проблемите с гърба.