Храните, с които никога не трябва да комбинирате яйцата, а всички правим тези грешки

Всеки ден ние „бомбардираме“ стомаха си не само с вредна храна, но и с напълно безопасни продукти, които са несъвместими един с друг. Здравословните натурални съставки се превръщат във врагове на храносмилането и тънката фигура и то само, заради факта, че не знаем как правилно да ги консумираме

За балансирано хранене е важно да знаете какво да ядете. Това важи особено за яйцата. Препоръките за отделно хранене ще ви помогнат да комбинирате правилно яйцата с други храни.

яйца

Ядене на яйца

НЕСЪВМЕСТИМИ ПРОДУКТИ

Риба
Не комбинирайте яйца и риба в една чиния. Трябва да знаете, че елемнтите, съдържащи се в яйцето, могат да неутрализират витамин B7, който е богатството на мазните риби.

Ориз
Същият закон се прилага тук, както и с рибата. За да извлечете максимума препоръчваме да ги ядете отделно

ориз и яйца

Картофи
Неразделна двойка – яйце и картоф – специално в любимите салати. Картофите съдържат минерали, които пречат на абсорбцията на желязо и калций от яйцата. Ето защо, приготвянето на ястия на базата на тези две съставки е изключително погрешно. Заедно тези продукти са лошо усвоени и нарушават храносмилането.

яйца и картофи

Мляко
Някои протеинови продукти са несъвместими един с друг. Това важи за млякото и яйцата. Млякото трябва да се консумира само отделно от всяка друга храна, така че ценните вещества, съдържащи се в него, да се абсорбират от тялото напълно.

Сирене
за организмът е много по-лесно да се справи с един животински протеин в даден момент. Това означава, че е нежелателно да се смесват яйцата със шунка, месо и сирене. Такава обилна закуска ще даде тегло в стомаха за целия ден.

сирене и яйца

Някои плодове
Ябълки, круши, грозде, сливи, кайсии и дини не се препоръчва да се комбинират с протеинови продукти, включително яйца. Това може да се обясни с разликата в скоростта на храносмилането на продуктите. Плодовете се смилат само 15 минути след консумацията, а яйцата се усвояват много по-дълго. Представете си какво се случва в стомаха ви!

Масло, сметана, майонеза
Яйцата и мазнините са съвсем приемлива комбинация, особено ако те са животински мазнини. Но трябва да се има предвид, че мазнините имат свойството да забавят храносмилането. По-добре е да ядете масло, сметана и майонеза с яйца, колкото е възможно по-рядко. Към този микс трябва да се добавят зеленчуци, за да се неутрализира ефектът на мазнините.

За да не избирате между вкус и полза, яжте яйцата в комбинация с броколи, подправки, зеленчуци, които не съдържат нишесте. Оставете вашите любими ястия да работят във ваша полза, а не да ви създават дискомфорт в стомаха и излишни килограми.

Яйцата са във всеки хладилник, така че тази информация ще бъде интересна за всички ваши приятели.