Вижте как зодиите търсят загубена вещ: Овните обвиняват децата, Телците се вбесяват на близките

Овен
Обвиняват децата

Жени: “Иване, къде си ми сложил боксовите ръкавици? Не си ги пипал? Значи е брат ти. Петре! Ела тук.

Къде са ми боксовите ръкавици? Какво “ама, мамо”? ЗНАМ, че нямам боксови ръкавици. Просто исках да проверя дали внимавате.

Толкова сте НЕКАДЪРНИ! Дъщерите на съседката досега да са ги намерили. Ама вие по цял ден спите. Нищо няма да излезе от вас. Ще ровите по кофите.” Надява боксовите ръкавици и отива на родителска среща.

Мъже: “По дяволите, някой пак ми е преместил боксовите ръкавици. Сега как ще си чета вестника, докато скачам с бънджи?”

 

Телец
Вбесяват се на близките

Жени: Мърмори си под нос: “Тука някъде беше… Къде изчезна сега! Някой сигурно е влизал, докато съм била в банята. Кой може да влезе и да ми вземе яйцето от печката? Никой няма ключ! А, ето го къде било – на масата!”

Мъже: “Имах тук един скрит шоколад в шкафа зад рендето. Абе, кой ми е изял шоколада? Ало, жена? КЪДЕ ми е шоколадът? Ти ли си го изяла? Ами ти затова си толкова дебела! Свиня!” След малко се разкайва: “Не биваше да й казвам свиня. Бездруго е напълняла напоследък. Ще й купя един шоколад, от мен да мине. За мен с ягоди и йогурт.

Близнаци
Заменят изгубеното

Жените Близнаци обикновено не си губят вещите. Разсеяни са, но не чак толкова, колкото останалите хора си мислят. Когато си загубят нещо, връщат лентата назад и стъпка по стъпка се сещат къде са го оставили. Но има малък проблем – понякога им се губи лентата.

Мъжете Близнаци се губят. Но нещата си не губят. Дори когато де факто са ги загубили, те пак не си признават че нещо им липсва, а започват да твърдят, че въпросното (загубено) въобще не им е притрябвало. “За какво ми е чадърът, аз исках да си взема дъждобрана – а, ето го!”

 

Рак
Не са разсеяни, не…

Жени: Абсолютно несправедливо е да я обвинявате, че е завеяна. Например, когато й изчезнат очилата, почти веднага се сеща, че са й на главата. Само след като е проверила в хладилника, в аптечката и в шкафчето за обувки. Е, и преди това е преобърнала цялата къща.

Мъжете Раци са откровено разсеяни. Но пък толкова им отива! Ходят напред-назад, мърморят си нещо под носа, накрая вяло питат: “Абе, да сте ми виждали чантата?” Това, че тя е била през цялото време пред очите им, го приемат за голяма шега и се смеят поне половин час.

 

Лъв
Изпадат в паника

Жени: Лъвицата откровено страда, ако си загуби нещо. Нейните неща са ценни, подбирани с много вкус, внимание и старание, така че е загубата е фундаментална. И всички близки хора трябва да я разберат и да й съчувстват!

Мъже: Гордият Лъв се превръща в котка, която си гони опашката, когато се опитва да открие къде, по дяволите, си е оставил ключовете от колата. Това се случва много рядко, защото този достоен мъж винаги знае къде си държи нещата. Може би именно затова, че не е свикнал да му изчезват, загуби ли нещо, изпада в паника.

 

Дева
Късат лентата

Жените Деви си пазят вещите и са доста подредени. Но веднъж на няколко години правят такава грандиозна изцепка, че после се разказва влиза като виц в приятелските кръгове. Могат например да излязат от вкъщи по пижама, да отидат на фитнес, след което да вдигнат скандал, че някой им е откраднал панталона и няма с какво да се преоблекат.

Мъже: Те са още по-дисциплинирани и подредени и от жените. И също неочаквано артистични. Независимо от кой пол е, разсеяната Дева е умилителна гледка – объркана, учудена и неустоимо чаровна.

 

Везни
Търсят нещо друго

Жени: Всеизвестно е, че Везните – мъже и жени – държат на нещата си, които обикновено са маркови и/или качествени. Знаят къде са ги сложили и рядко изпадат в ситуацията “Имаше ли Гюро глава?”. Въпреки това се случва “да скрият” нещо от себе си. Важното е, че имат технология за намиране на загубеното: откриват го на най-очевидното място. Или пък изчакват, докато започнат да търсят следващото изчезнало нещо – тогава първото изскача изневиделица.

Мъже: Малцина са ги виждали въобще да си търсят загубените вещи. Може би ги издирват тайно.

 

Скорпион
Загубеното само се връща

Жени: Те са сред най-разсеяните хора в зодиака. Умът им работи на съвсем други (астрални) нива и някои аспекти от материалния свят им убягват. Като например “къде си оставих пак запалката?”. Но понеже не си оставят магарето в калта, в крайна сметка се оказва, че чантата им е пълна с чужди запалки – от купона, на който са загубили своята.

Мъжете Скорпиони не си пилеят вещите. Нещата им се самоотлъчват от тях. По тази причина, те не влагат огромни усилия да ги търсят, защото знаят, че един ден загубеният предмет сам ще се върне при стопанина си.

 

Стрелец
Обувките в хладилника

Жени: “Кристияне, къде си ми сложил обувките?” Горкото дете аха да обясни, че не ги е пипало, но го удавят във водопад от гневни думи. След час-два ядосаната майка се извинява, тъй като открива обувките си прилежно подредени в отделението за зеленчуците в хладилника. От самата нея, естествено.

Мъже: В сравнение с жените, които са като извадени от филм на братята Маркс, мъжете Стрелци са приятно разсеяни. Човек си ги представя как се лутат из къщата с венец в косите, подрънкват на банджо и вяло се надяват да се сетят какво всъщност търсеха.

 

Козирог
Сънуват кошмари

Жените Козирог винаги знаят къде са им вещите. За съжаление и при тях се случва срив в пространствено-времевия континуум. След което се оказва, че представа си нямат как са си зарязали картата в слота на банкомата.

Мъжете никога не губят нищо. Набийте си го в главата и не се опитвайте да им припомняте, че само преди ден са си търсили ключовете, документите, главата и други маловажни неща. “Ако загубя вещ, не мога да мирясам, докато не я намеря. Дори сънувам кошмари, че си търся нещо, и се събуждам, плувнал в пот”, признава Козирогът.

 

Водолей
Всичко си намират

Жени: Необяснимо е, но те наистина не си губят вещите. Ако случайно нещо им изчезне, се връщат методично по стъпките си и го намират. Но жените Водолеи са сред най-малко завеяните хора. Когато загубят пръстен или ключове, обикновено е намесен страничен фактор – или са откраднати, или са ги изпуснали някъде.

Мъже: Те са доста разсеяни, и все пак помнят къде си прибират нещата. Случва се да си забравят нещо на работата или във фитнеса, но обикновено вещите им ги чакат на същото място и дори не се налага да ги търсят.

 

Риби
Всичко е на магия

Жени. Всички очакват от тях поведение на хибрид между русалка и дрогиран психиатричен пациент. Между риданията нижат герданчета от мъниста и рецитират Шекспир и Лилиев. Което предполага че понятие си нямат що е то лична собственост и къде се намира тя в момента. За тях нещата се материализират от само себе си и в даден момент изчезват (пак по своя воля), докато не се появят пак, когато им дойде времето. Това е предубедена представа за Рибите! Напротив – жените понякога много добре знаят къде са им вещите. Съвсем същото се отнася и за мъжете.