Ще спрете да се потите, да лепкате и да миришете през лятото, само трябва да…

  Всички имаме проблем с потенето през лятото. В големите жеги този процес в тялото е неизбежен, но често е изключително неприятен.

Започваме да миришем зле и да лепнем, което кара човек да се чувства некомфортно. Разбира се на 30-40 градусуви температури потенето не може да бъде избегнато, но има начин да го намалим значително и той е много лесен.

Това твърди британският диетолог Рик Хей. Той е на мнение, че консумацията на витамин B в горещините намалява стреса, който от своя страна води до потене.

Специалистът призовава да се избягват алкохола и кофеиновите напитки и да се заменят с много течности, вода, пъпеши, дини, краставички, репички и други плодове и зеленчуци, които се усвояват лесно от организма.

Експертът отбелязва, че кофеинът в малки количества не се отразява върху потенето.

Рик Хей е на мнение, че през лятото е добре да се избягва месото, тъй като организмът се нуждае от повече енергия, за да усвои протеина, а това допълнително загрява тялото.

Ученият припомня, че въглехидратите и пикантните храни също не са удачен вариант за консумация по време на жегите./ Zdrave.to