Мистериозни синини, бели петна по ноктите, болка в гърдите, заразна прозявка – бягайте при доктора!

Често може да се разстройваме, ако мислим за обичайните неща, които се случват в нашия организъм.
Най-честите въпроси, всъщност, най-лесно се обясняват.

Стомахът къркори, а не изпитваме глад?
Този звук е предизвикан от реакцията на нервните окончания, което се случва с малък интензитет и предизвикват свиване на органите. Реакция може да предизвика и скритата мисъл или поглед на храна.

 Мозъкът е първият инструмент в процеса на храносмилане, така и фантазирането за шоколад или мисленето, какво ще изядете за вечеря може да доведе до такъв рефлекс, дори ако в момента да не сте гладни.

За да намалите звука на корема, изпийте чай от мента илиджинджифил .

Очите понякога мигат неконтролируемо 

Професионалното наименование на този проблем е миокимияна мускулите на клепачите и въпреки че звучи сериозно – не е нищо опасно. Мигането на клепачите, особено на долната част е обичайно явление. Често се дължи на голямо количество кофеин и твърде малко сън, от чиито последица се дразнят нервите на лицето. Контракциите обикновено спират след няколко минути. Във всеки случай отделяйте повече време за почивка.

Заразна прозявка
Психологическите изследвания са установили, че хората, които са наясно и съчувстват на другите са склонни към „заразна“ с прозявка. С течение на годините се учим да прозяваме когато и другите се прозяват. Вкорененият навик е толкова силен, че реакция може да предизвика и самата мисъл на
прозявка.

Болка в гърдите , като при инфаркт 
Преди всичко, не всички болки в гърдите са симптом на сърдечен удар . Хората често казват, че при  инфарктавъзниква болка като, че слон ви е седнал на гърдите. Не можете да дишите дълбоко и рязко ви притъмнява пред очите. Болката продължава няколко минути и се разпространява от лявата страна. Ако някога имате такъв симптом, веднага се обадете на Спешна помощ. Но ако болката е краткотрайна, най-вероятно причината е разтягането на мускулите. Мускулите под ребрата може да се разтягат при тренировки или по време на обикновени ежедневни дейности и да предизвика остра болка.

Мистериозни синини 
Синините се появяват, когато малко количество кръв тече от капилярите, често под влияние на нараняване. На някои хора им излизат синини от много силен удар, а на други им е достатъчен и малък натиск, за който дори не си спомнят. Освен това, някои имат и висока устойчивост на болка, така че контузията може да бъде причинено от удар, което не ни регистрирали. Всичко това е нормално, но ако забележите повече синини на мястото, където е трудно случайно да се нараните, като на корема или гърба, посетете лекар, тъй като тези синини може да са признак на някакво кръвно заболяване или автоимунно заболяване.

Завива ви се свят при внезапно ставане
Почти 75 процента от хората имат световъртеж , ако внезапно станат от легнало или седнало положение. Ако лежите, сърцето не трябва да ви работи срещу гравитацията, за да изпомпва кръв към мозъка. Когато внезапно станете, сърцето започва бързо да работи за допълва текущия недостиг на кръв в мозъка. Въпреки това, не означава, че ще припадате. Ако имате ниско кръвно налягане или високо,сърцето още повече трябва да работи. Лекарството е просто! Ставайте бавно. При младежите този проблем е причинен от дехидратация, така че трябва да се пие повече вода.

Бели петна по ноктите 
Най-често това са следствие на леки нарушения на ноктите, като удар, при който пръста ви остава притиснат. Може и да се ударите, но да не си спомняте. Ако петната са видими дълго, понякога трябва да минат и три месеца, за да изчезнат, т.е. стига ноктите да не растат. Според някои теории, белите петна показват недостиг на витамини и минерали, а могат да бъдат причинени и от агресивен маникюр./zdravno.bg