Малко преди да почине, огорчената Даяна получила сърцераздирателно обещание от сина си! Принц Уилям се зарекъл да…

Внезапната смърт на принцеса Даяна преобърна живота на британското кралско семейство и  разби живота на две малки момчета – Уилям и Хари. Днес принцовете правят всичко възможно паметта на майка им да живее вечно.

След дълги години младите мъже намериха сили да разкажат каква е била в действителност принцесата на Уелс, пише jenata.blitz.bg.

Братята споделят, че майка им е била истинско дете и често е постъпвала неочаквано.

Херцогът на Кеймбридж съжалява, че принцеса Даяна не се е запознала със съпругата му и няма възможността да вижда как растат внуците й. 

Уилям непрекъснато разказва на децата си за своята майка и е уверен, че от нея би излязла изключителна баба. „Тя щеше да бъде прекрасна баба. Това много щеше да й хареса, тя обичаше децата от цялата си душа“, споделя той. 

„Тя щеше да бъде неконтролируема баба, напълно неконтролируема. Щеше да идва, докато децата се къпят и щеше да настава пълна анархия – навсякъде пяна, мехурчета, локви..“, добавя Уилям.  

За силната любов на Уилям към Даяна свидетелства и разговорът, който двамата са провели малко след развода й с Чарлз.

След като двамата разтрогват брака си, принцесата на Уелс се прощава и с титлата си „нейно кралско височество“, което много я огорчава. Говори се, че кралица Елизабет II е била против крайната мярка, но синът й Чарлз настоявал за това. Според правилата на етикета, от този момент Даяна била длъжна да се покланя дори на собствените си деца. 

Една вечер, докато син и майка си говорели, Уилям й дал сърцераздирателно обещание: „Недей да страдаш, мамо. Един ден, когато стана крал, ще ти върна титлата“. 

За съжаление, Даяна не успя да доживее този момент. Кой знае, може един ден Уилям да изпълни обещанието си и макар и посмъртно, да върне титлата на майка си.