Какво да носиш, когато имаш шкембе

Какво да носиш, когато имаш шкембе

Проблемът с наличието на шкембе в съвременната цивилизация, към която се причисляваме е доста популярен. Фаст фууд, бургерчета, застоял начин на живот, захар във всичко, което идва с опаковка. Стрес, биричка. Да речем, че масовата гледка на подобни неща е нормална.

Все пак това продължава да се приема като недобра характеристика, когато хвърляте себе си на пазара на междуличностните отношения. 

Разбира се, вие ще носите шкембето си с гордост, но също така ще се постараете и да го поприкриете, един вид да поизлъжете по сладкия суетен начин, да поиграете играта, която всеки поиграва. Първо,  имайте предвид, че някои по-предубедени нахалници биха ви декласирали само защото сте сложили тениска, която не покрива напълно корема ви и половината от него се вижда. Те не биха взели предвид дори това, че е лято и по този начин проветрявате кожата си. Държа да отбележа, че тук ще говоря само за мъжки дрехи, тъй като дамите нямат нужда от помощ по темата.

След като успешно сте покрили шкембето си и сте се уверили, че част от него не се подава отдолу, е добре да помислите за пространството, което му оставяте за подскачане. Както знаете, то като цяло закъснява с поведението си от вашите действия. Поради това се получава едно типично отскачане, което недвусмислено насочва погледите на околните към него. Добре е да помислите и върху това, когато избирате връхна дреха. Нещо за прикриване на характерното движение на шкембето е винаги добра идея.

Има и друг подход. След като, както знаем, вашето шкембе е само временно явление, може да решите да му се наслаждавате, вместо да се опитвате да го криете и да прекарвате по-голямата част от краткия си живот в това да следите кой го забелязва. 

Няма нужда от този излишен стрес. Ако не успеете да се справите с изкуството на добрия вкус, прибегнете до друга форма на високия стил – иронията. Самоиронията е едно от най-великите човешки качества. Подчертайте го с интересна щампа, подпрете нещо върху него докато седите и изведнъж ще успокоите всички и ще станете симпатичен. Всички знаем, че шкембето се е настанило там случайно и съвсем скоро ще си тръгне, защо да не се насладим на присъствието му!? Оставате го в цялата му прелест, купете му специална дрешка и го потупвайте приятелски – все пак го познавате от малко. Каквото и да изберете, няма нужда да се комплексирате излишно. Хубаво е да не игнорираме проблемите, но не  е хубаво и да им робуваме, нал тъй?