Как да изгоним мухите само с една проста бутилка (снимки)

Насекомите в кухнята – един от най-честите проблеми през лятото. Особено често се срещат при онези, които съхраняват плодове не в хладилника, а в купи на масите. А всички знаем колко са досадни и нехигиенични тези същества.

мухи в кухнята

Какво трябва да направите? Как да се отървем от тях? Недоволни от ужасните мухи, много домакини просто пускат ръцете и започват да се надяват, че проблемът ще бъде решен сам от себе си.

 Ако имате деца у дома или пък домашни любимци, химикалите за насекоми няма да бъдат добро решение за вас. В този случай най-правилният изход е капанът, който ще ви разкажем сега как да си го направите .

Капан за мухи от пластмасова бутилка

Ще ви трябва

1 банан
0,5 л. вода
2 супени лъжици захар
1 пластмасова бутилка
ножици

Как да си го направите

Нарежете горната част на пластмасовата бутилка, както е показано на снимката.

капан за мухи

В дъното на бутилката поставете захар. Обелете и нарежете на малки парченца банана.

как да изгоня мухите

Поставете бананът в бутилка, изсипете водата, разбъркайте съставките.

гонене на мухи от дома

Поставете изрязаното гърло в бутилката надолу както е показано на снимката

банан срещу мухи

Просто оставяйте капана на мястото, където има най- много мухи, само за няколко дни ясната бистра бутилка ще изглежда така.

капан за мухи

изгонване на мухите

Тази проста конструкция ще събира не само мухите, но и комарите, и осите. Опитайте този прост капан, резултатът ще ви харесва. Можете също така да използвате пръскачка с оцетна смес . Но за този метод ще трябва да ограничите достъпа до кухнята на домашните любимци. Не забравяйте да споделите тази полезна статия с приятелите си.