Най-честите сексуални проблеми във връзките

Сексът е от ключово значение за поддържането на пълноценна връзка. Ако нещата в леглото не вървят съвсем гладко, това може да причини проблеми във връзката, пише dnes.bg.

Ето и кои са най-честите терзания при двойките.

Разлика в либидото
Постоянно се случва единият партньор да иска секс по-често и да се наслаждава повече.

Така другият се чувства ядосан, възмутен, а понякога – непълноценен. Както може да се предположи, най-доброто решение е искрен разговор – трябва да се знае, че никой от двамата не е виновен. Желанието за секс при всеки е различно. Ако и при вас има такъв проблем, обсъдете го и намерете златната среда, която ще устройва и двамата.

Липса на комуникация
Нормално е да мислите често за секс, но много хора се притесняват да говорят за това, което също може да ви отдалечи с партньора. Трябва да споделяте какво ви доставя най-голямо удоволствие, както и да се интересувате от това какво харесва половинката ви. Когато водите такъв разговор се уверете, че няма други хора близо до вас, за да не се чувствате неловко.

Няма игра
Любовната игра е задължителна. Някои проучвания доказват, че на жените им трябват 18 минути, за да се възбудят достатъчно. Може да започнете играта още преди да се видите – да си пращате флирт съобщения. Масаж, целувки по интимните зони, повече докосване са все неща, идеални за любовната игра.

Оргазъм при мъжете и жените
Обикновено мъжете свършват първи, което може също да се превърне в проблем за връзката. Дамите не се чувстват достатъчно удовлетворени. Решението тук също е искрен разговор с партньора. Мъжът може да продължи да докосва жената и да й доставя удоволствие, дори след като той е свършил.

Сухота
Сухотата в интимните области по време на сексуален акт може да причини болка и да направи преживяването неприятно, особено при жените. Ако проблемът е наистина голям, лубрикантът е сред най-добрите решения. Опитвайте различни пози и не забравяйте за важността на любовната игра.