Първият трансджендър в историята на „Мис Вселена“ разкри душата си пред всички (СНИМКИ)

През декември във Филипините ще се проведе поредният конкурс „Мис Вселена“, за който активно се говори в цели свят още сега. Работата е там, че за първи път в историята на конкурса в него ще участва трансджендър.

26-годишната Ангела Понсе изпревари над 20 красавици в националната селекция и стана „Мис Испания 2018“, което на свой ред ѝ даде възможност да представи страната си на един от най-престижните конкурси за красота в света.  

Трябва да се отбележи, че на трансджендъри е позволено да участват в конкурси за красота още през 2012 година, но оттогава нито един от тях не е преминал националното ниво.

А това означава, че тази година конкурсът „Мис Вселена“ наистина ще е уникален.  

Испанката Ангела признава, че се е сбъднала най-голямата ѝ мечта: „Ще участвам не с посланието „Световен мир“, а с посланието за толерантност, уважение, зачитане, любов към себе си и другите“. 

Понсе се надява да стане „гласът на разбирателството и уважението не само за ЛГБТ общността, но и за целия свят“. В профила си в Туитър тя призова „да пишем историята заедно“. 

Представителката на Испания разказа, че от ранно детство тя се е чувствала различна. Докато неиние връстници са си играли с колички, тя си е падала по куклите. А най-важното е, че нейният избори е бил категорично подкрепен от родителите ѝ.  

Последната операция за смяна на пола на Ангела е през 2014 година. Външно тя по нищо не се отличава от останалите красиви момичета. Как ли тя ще бъде оценена на конкурса? 

Превод и редакция: