Страшно е! Най-големите мистерии, неразгадани и до днес на масово изчезнали хора по света (СНИМКИ)

В основата на  всяко престъпление се крие мотивът за него.  Основите на криминалистиката работят именно за това, да установят причината за всяко едно жестоко престъпление. Въпреки това, понякога дори те влизат в задънена улица  като, например в случаите на масови изчезвания, без следи.

До този момент има случки, за които просто няма отговори.

Подготвили сме ви най-известните случаи на масово изчезване на хора. До момента няма открити.

Вижте ги:

1. Ескимоското село  близо до резервоара на Англикуни

Преди около осемдесет години на територията на Канада, цялото население на селището Ескимо, разположено близо до езерото Англикуни, изчезва.  В него са живели около две хиляди души от племето инуит.  Те са били любезни, мирни, религиозни и отворени за контакти с външния свят.  Трябва да се отбележи, че районът е доста оживен: в допълнение към няколкото хиляди инуити, често имало ловци, рибари, търговци и много други.
На 12 ноември 1930 г. цялото село изчезва, сякаш се е изпарило и никога не е съществувало. Това е разказано от един от ловците, който често го е посещавал. Името му е Джо Лубел.

Сутринта на фаталния ден, мъжът бързал към селището, за да се затопли до огъня и да пие горещ чай.  Пристигайки в селото обаче, ловецът забелязал, че е твърде тихо  и няма хора. Страховете му се потвърдили: в палатките нямало следа от жителите на селото.  Най-ужасното нещо е бил фактът, че всичко е изглеждало сякаш е изоставено преди броени минути, в някои жилища дори имало приготвена храна на огън. Инуитите дори били оставили вещите си, заедно с оръжията и домакинските принадлежности.  

Уплашен, че не е шега, Джо Лабъл бързо отишъл да потърси помощ.  Той стигнал до най-близкото селище и разказал на полицаите, които обаче решили, че е премръзнал и дори не му повярвали първоначално, докато не отишли до мястото и не се убедили в истинността на думите му.
Странният факт: близо до селото било намерена цяла мъртва глутница с кучета, както и изкопано гробище, в което били заровени починалите жители на селото.  Не е ясно как кучетата са намерили смъртта си, след като те са били свещени за тези племена и са почитани от  всеки един инуит. Същото важи и за гробището: в тези народи предците са били много уважавани, и никой не би си позволил да наруши техния дух. До ден днешен не е известно какво се е случило в село Англикуни и къде тези две хиляди души са отишли, без да оставят дори следа.

2. Селото Хоер-Верде

Преди близо сто години в Бразилия се е случило  ужасно събитие, чиито подробности все още не са известни. В едно малко село, наречено Хоер-Верде, живели около шестстотин души. Един ден обаче те изчезнали безследно.

Дълго време от селото нямало дори вест. На място отишли бразилски войници, които обаче не могли да разгадаят мистерията. В Хоер-Верде нямало нищо и никой. Всички се били изпарили, оставили на масата храна и в печките огън.  Най-страховито в цялата тази история е надписът, който войниците намерили в изоставеното училище. Той гласял: „Няма спасение“.  Тайната на масовото изчезване все още не е разкрита.

3. Корабът „Циклоп“

Това било кораб, построен за военноморските сили на САЩ, малко преди избухването на Първата световна война. Той бил доста надежден и модерно направен за онези времена. Това обаче не попречило, той да изчезне мистериозно.
На 16 февруари 1918 г. корабът е напуснал военното пристанище, което е било на брега на една от латиноамериканските държави. Машината се движела към американската граница.

Освен че на кораба имало над 300 човека екипаж, той пренасял и над 10 тона руди. Всичко било наред и изглеждало нормално: диспечерът редовно подавал сигнали до централата за успешното си придвижване. Изведнъж, сигналите просто спрели, в момента, в който корабът навлязъл в небезизвестния Бермудски триъгълник.  Както може би предположихте, „Циклоп“ изчезнал. Не са намерени нито части от него, нито тела на екипажа.

4. Фарът на Флангонските острови

Недалеч от източните брегове на Обединеното кралство, в Северно море, имало малък островен архипелаг – Флангонските острови. В момента  са необитаеми. Има само автоматизиран фар, който не изисква управление от хора. Това обаче не винаги е било така.
През 1925 г. трима работници работели на фара. Всичко протичало нормално, те редовно изпращали сигнали чрез него.  Въпреки това, веднъж в архипелага имало силна буря, след която сигналите от фара спрели. Проверка установила, че на мястото било открито работещо оборудване, но хората ги нямало. Все още не е известно къде са отишли те.
Има различни версии за тяхното изчезване, но най-вероятната е, че те са умрели, тъй като при силната буря, може би са паднали в морето. Въпреки това обаче, смъртта им не е потвърдена официално и остава въпросът: Къде са служителите?

5. Колонията Роанок

През 16-и век англичанин създава колония на Новата Земя (територията на съвременен САЩ), наречена Роанок. Там се настанили около сто колонии, които доставяли оръжия и всичко необходимо за живеене. Няколко седмици по-късно пристигнал първият кораб от Англия. Това,обаче, което е видял екипажът му, било шокиращо.  

Колонията била напълно унищожена. Не е намерен нито един жив или мъртъв човек, нито са намерени следи от битка. Имало е само разрушени сгради, на една от които били надраскани буквите „CRO“.  Какво означава това, все още не е известно.
Една от най-правдоподобните версии за изчезването на цялата група била, че добре обучени, силни, здрави и въоръжени колонисти са дошли и предизвикали конфликт със заселниците от Стария свят. Самите индианци обаче твърдяли, че не са нападнали Роанок. Това мистериозно изчезване е едно от най-известните в света.

Източник: Канал 3