Апокалиптично изследване предрича страховит ужас за жителите на Земята след 2050 година!

Ново апокалиптично изследване плъзна из световните агенции. Според него след 2050 година ще ни ударят страшни горещини, но и наводнения. Ще има недостиг на вода и храна и ще има срив в енергийните системи, ако хората още от сега не започнат да ограничават емисиите на парникови газове, съобщава „Ройтерс“

Организация, ангажирана с борбата с климатичните промени е поръчала проучването, данните от което са наистина плашещи. Фирмата, изготвила изследването е „Ърбан клаймит чейндж рисърч нетуърк“, чийто главен офис се намира в Ню Йорк.

Според проучването в днешно време хората в 350 града са подложени на ужасни горещини и температури, които минават 35 градуса по Целзии. От компанията казват, че, ако не се вземат мерки за разрешение на проблема с парниковите газове, то след 30 години градовете, засегнати от тази жега ще са вече 970.

Наред с тези мерки, някои градове могат сами да помислят за ограничаване на жегите. В Сеул например на мястото на оживена улица, осигуриха достъп на река, като така южнокорейците са успели да понижат с половин градус по Целзий температурата в града. Освен това столичаните са засадили над 16 000 000 дървета и са създали специални места за разхлаждане.

Точно за такива мерки съветват и от компанията, провела проучването. 

Според изследването достъпът до вода на близо 700 милиона души, сред които жителите на Сао Пауло и Техеран, ще бъде ограничен. Някои градове вече планиран лимит на дневно потребление на вода – например в Лос Анджелис и Мелбърн. В Кейптаун даже вече има въведен такъв лимит и от от едва 50 литра.

Изследването показва още, че борбата на града домакин Кейптаун с недостига на вода в резултат на сушата ще продължи активно. Достъпът до вода на над 650 милиона души в 500 града, сред които Сао Пауло и Техеран, се очаква да бъде ограничен до 2050 г. 

Според проучването над 800 милиона души ще бъдат в огромна опасност. Повечето от тях обитават крайбрежните градове и ги грози риск от наводнения в резултат на влошените климатични условия и покачването на морското равнище.