Най-вкусните плодове на земята, за които най-вероятно не сте чували

Най-вкусните храни на планетата, не са ястия с месо или торти и десерти, а плодовете. Колкото и странно да звучи, има плодове, които могат да ви доставят по голямо удоволствие дори и от секса. Вижте най-вкусните плодове на земята, които ако някои ден имате възможност да опитате, задължително го направете!

Черна диня

densuke

Изключително рядък сорт, който се отглежда на японския остров Хокайдо. Този тип диня има сладък вкус, и расте в много малки количества, около 100 броя на година.

Много скъп плод и когато го продават, го обявяват на търг, затова няма точно определена цена.

Кралски пъпеш

612N8kIon1L._SY355_

Плод, който отново се отглежда на японския остров Хокайдо. Идеята на този плод е, че той е съвършен от към пропорционалност. Сладост, горчивост, киселост и всички останали вкусове, са много добре балансирани в този плод. За тези пъпеши се полагат толкова грижи, че градинарите дори им поставят шапки, които да ги пазят от слънцето.

Питая (драконовия плод)

the-pitaya

Питаята е много красив плод, с странен цвят и форма. Известен е още като „царят на плодовете”. Произхожда от Виетнам и някога е бил достъпен само в най-изисканите ресторанти в света. Днес се отглежда из цяла Азия. Според една легенда плодът бил създаден преди хиляди години от огнедишащите дракони. По време на битка, когато драконът издишал огън, последното нещо, което излизало от носа му, бил плодът. След като змеят бил убит, плодовете били събирани и представяни на императора като съкровище и символ на победата.

Ананасите от Хелиган

amazing pineapples

Тези плодове се отглеждат в легендарните Изгубени градини в Хелиган, където най-добрите английски градинари отглеждат изключително редки сортове плодове. Ананасите растат в продължение на две години, заровени в смесица от слама, тор и конска урина. Отглеждането им е толкова трудно, че никога не са били продавани. Просто градинарите предпочитали да ги изядат, вместо да ги продадат.

 Мангостин

11

Мангостинът е много вкусен и полезен плод. Той винаги е бил и все още е популярно лечение за различни здравословни проблеми и насърчаване на общото здраве. Едно от най-популярните медицински приложения на плода е чай, който се приготвя като се настъргва кората и след това се вари. Най-ранната записана медицинска употреба кората на мангостина датира още от традиционната китайска медицина на династията Мин (1368 – 1644 г.)

 „Човек може да яде големи количества от този плод без никакво притеснение. Това е единственото, което е позволено на болните хора да ядат.  Много е здравословен, освежаващ и е по-стимулиращ от ягодите”

 Легенда разказва, че кралица Виктория предложила рицарско звание на всеки, който успее да й донесе мангостин в добро състояние. Никой не е успял, тъй като плода не е издръжлив и от пътуването се скапвал. Но благодарение на този случай, плодът носи титлата „Кралицата на плодовете” – име, което все още се използва по целия свят.

Декопон

dekoponbe

Хибрид между мандарина и портокал, който се счита за най-вкусния цитрусов плод на света. Притежава изключителна сладост и невероятен вкус. Плодът няма семки, като буквално се топи в устата. Той е японски сорт, който впоследствие е развит в Лос Анджелис, където само богатите го ядат.

Черимоя (Златната ябълка или най-вкусният плод на земята)

Cherimoya1

 Черимоя е плодът на дървото Анона Черимоя. Расте в долината на Андите до Перу, в Калифорния,   Австралия, Южна Испания, Италия и други топли страни по света. От Средновековието черимоята е пренасяна в различни части на света и отглеждана като декоративно растение, с което са украсявали парковете, градините, дворците и домовете, заради красотата и аромата й. Плодът черимоя може да достигне до 2-3 кг, има зелено-кафява матирана кожа с грапава повърхност. Сърцевината й е с кремав цвят с черни семена, които са отровни. Вкусът й е уникален –  нещо средно между банан, ананас, манго и ягода. Хората, които са я опитвали,  са казвали че това е най-вкусното нещо на земята.

„Най-вкусното нещо познато на човечеството“ – Марк Твен за Черимоя