Мъжете в САЩ плачат, лишиха ги от най-голямото зрелище на конкурса ”Мис Америка” (СНИМКИ)

На конкурса за красота „Мис Америка“ за пръв път решиха да се откажат от дефилето в бански костюми. Това беше обявено от организаторите на официалната страница във Facebook.
Отсега нататък участниците са приканени да се съсредоточат върху своите таланти, ценности и постижения, а дискусията със съдиите ще бъде решаващото състезание в борбата за короната, съобщава ABC.

Промените ще се отразят и на традиционното за конкурса дефиле по вечерни рокли.

Сега претендентите за короната ще могат самостоятелно да избират за себе си тоалетите, които най-точно ще подчертаят техния стил и ще изразят същността на личността им.

Шефката на Съвета на директорите на „Мис Америка“ Гретхен Карлсън вече заяви, че момичетата, което по-рано не са се осмелявали да вземат участие в конкурса при предишните условия, сега могат да считат този ход от организаторите като покана. На промените е повлияло и движението #MeToo, което се противопоставя на сексуалното насилие и тормоз.

Конкурсът „Мис Америка“ се провежда ежегодно от 1921 и се смята за един от най-престижните в своята област. Тазгодишното състезание ще се проведе на 9 септември в Атлантик Сити. Забележително е също така, че за първи път в историята организаторите му са предимно жени.