Съдният ден наближава! Учени разкриха как ще загине човечеството

Екип от учени в Рочестър – Ню Йорк изчисли според няколко математически модела какво ще се случи с планетата си, ако популацията продължава да расте или има все по-големи промени в климата. Според тях нищо добро не ни очаква, пише Блиц.

Учените са разработили три възможни сценария. Според единия от тях все пак може да се стигне до частично унищожаване на човечеството и това ще стане, ако хората променят поведението си.

Другата версия предсказва, че 70% от хората ще умрат, а с тях – растения и животни. Когато се стигне до там, ще настъпи време, което би могло да бъде сравнено с рестарт на планетата. Когато това вече стане, всичко отново ще бъде нормално. Това е най-правдоподобният вариант. В какво състояние, обаче, ще бъдат хората след това и какъв живот ще водят, когато преживеят, не може да се предвиди.

Последната и до голяма степен хорър версия, предсказва напълно измиране на хора и животин.

Планетата ще бъде напълно унищожена, а нейните източтници – изчерпани и ще я застигне същата съдба, като нейните обиватели.  И то първо ще изчезне интелигентната форма на живот. За тази версия учените са вкарали в изчисленията вероятността, че има извънземни в галактиката ни.