Кошмарната сватба на Даяна и разликата със сватбата на Меган Маркъл

Принцеса Даяна искала да избяга от сватбата си с Чарлз. За разлика от Меган Маркъл, която сияеше на своята сватба с принц Хари, Даяна не била щастлива, че се омъжва.

Факт е обаче, че и сватбата на Меган и тази на Даяна бяха доста пищни и наблюдавани от цял свят.

Известно е, че бракът между Даяна и принц Чарлз не е от най-щастливите.

Появи се и документален филм, в който се вижда, че майката на Уилям и Хари искала да се откаже от предстоящата сватба с баща им само ден по-рано. Няколко дни преди сватбата Даяна чула разговор, който я накарал да поиска да избяга. Тя дочула разговор между Чарлз и Камила Паркър – Боулс. В него принц Чарлз обещал на Камила да я обича завинаги.

След разговора Даяна била готова да избяга от сватбата си. Тя казала на сестра си, че не може да се омъжи за мъж, който иска друга жена. Сестра й обаче успяла да я убеди да вземе правилното според нея решение и да се омъжи за Чарлз. „Късно е за това. Лицето ти е на всяка чаша в Лондон“, казва сестра й.

Принцеса Даяна признава в документалния филм, посветен на нея, че се чувства като жертвен агнец на собствената си сватба. „Когато влязох в църквата, единствена аз търсех с поглед Камила, и я видях. Седеше в сива рокля. Надявах се, че след сватбата всичко ще приключи между тях. Не се случи“, казва Даяна. „На медения ни месец съпругът ми носеше ръкавели с две букви „С“, които тя му беше подарила“, сподели тя малко преди развода с принц Чарлз.

Отдавна се носят слуховете, че кралското семейство има нещо общо със смъртта на Даяна, което не я харесваше. От нейната смърт обаче са минали много години и едва ли някога ще се докаже чия е вината за катастрофата с Париж, при която загива майката на Уилям и Хари.