Alpina за дизела: Ще живее, има голямо бъдеще!

Все повече европейски държави ограничават използването на дизелови двигатели, като това принуждава производителите да се откажат от тях и да търсят нови варианти. Въпреки това, явно е рано тази технология да бъде погребвана, защото все още има големи компании, които вярват в нея, пише аутомедия бг.

Alpina също подкрепи бъдещето на дизела

Наскоро подкрепата си за дизела обяви Mazda, а след нея това направи и Mercedes-Benz. Сега към тях се присъединява и компанията Alpina, която работи с двигатели на BMW.

А това явно означава, че и баварците също са в тази група.

Шефът на Alpina – Андреад Бовенсипен, заяви, че дизеловите агрегати имат бъдеще. Според него, BMW разполага с достатъчно технологии, които да поддържат чистотата на този тип двигатели.

„Използването на специални катализатори и на системата AdBlue помагат за сериозното намаляване на нивата на вредни емисии NOx. Сигурен съм, че BMW може да покрие новите норми в реални условия. Така че Alpina ще продължи да инвестира значителни средства в дизеловите технологии”, коментира Бовенсипен.

Според шефа на Alpina, преминаването към хибридно задвижване прави автамоболите много по-тежки, а това може да е фатално за колите на марката. И въпреки, че BMW вече преминава към хибридни технологии, макар и с 4 цилиндъра, в Alpina не са готови за подобна крачка.
 

Коментари